Kamil Papoušek opět vyhrál martinický Memoriál Jana Papouška

ikonka

Stejně jako v loňském roce zopakoval Kamil Papoušek i letos vítězství při memoriálu svého otce Jana Papouška, který se tradičně pořádá v areálu Equitana Martinice. Dvoukolovou soutěž ovládl s klisnou Charlyn po rozeskakování s Rudolfem Doležalem.
26.06.2022 20:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


Sedmnáctý ročník martinického Memoriálu Jana Papouška opět přinesl zajímavou sportovní podívanou na té nejvyšší úrovni parkurového sportu v České republice. Vrcholem celého čtyřdenního mítinku byla dvoukolová soutěž a diváci mohli sledovat i napínavé rozeskakování o vítězství. 
 
Do druhého kola se probojovalo patnáct dvojic a čtyři z nich pokračovaly s čistým štítem. Na páté místo dosáhl vítěz sobotního ST Jakub Štěrba s Heartvitem ZH, který ve druhém kole zaznamenal jednu chyby a končil se čtyřmi trestnými body. Čtvrtý skončil nakonec Oliver Písařík s Chaccothagem, který měl výbornou pozici v prvního kola, ale bohužel se nevyhnul chybě na poslední překážce kurzu. 
 
Se čtyřmi trestnými body nastupoval do druhého kola Jaroslav Jindra s koněm Snail, který kolem druhým projel bez zaváhání a rozhodoval čas. Ten nakonec hrál v jeho prospěch a patřilo mu třetí místo. 
 
Dvě bezchybná kola zajeli Rudolf Doležal s hřebcem Empirem a Kamil Papoušek s klisnou Charlyn. O konečném pořadí rozhodlo rozeskakování, v němž přidal Kamil Papoušek i třetí nulu a připsal si před druhým Rudolfem Doležalem další vítězství v memoriálu svého otce. 
 
Foto: Jan Vlček - Equifo