Kam smí při závodech viceprezident ČJF? CET reaguje na slova Skřivana

ikonka

Viceprezident ČJF pro sport Jiří Skřivan v nedávném rozhovoru pro Jezdci.cz zmínil v jedné z odpovědí, že z pozice své funkce potřebuje mít na závodech vstup mj. na prohlídku parkuru. Výslovně zmínil Prague PlayOffs, na což reagoval organizátor akce.
15.07.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Organizátor galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs, společnost Czech Equestrian Team, zaslal do redakce Jezdci.cz své vyjádření ke slovům viceprezidenta ČJF Jiřího Skřivana, který komentoval svůj požadavek na přístup do neveřejných míst při závodech Global Champions Prague PlayOffs.
 
Během rozhovoru Jiří Skřivan odpovídal na otázky redakce Jezdci.cz, které byly doplněny zaslanými dotazy čtenářů, k čemuž veřejnost Jiří Skřivan sám vyzval ve svém dřívějším prohlášení ohledně situace kolem změn termínu mezinárodních závodů CSIO Zduchovice.
 
Došlo i na téma údajných neopodstatněných požadavků na vstupy při jezdeckých závodech, které byly mimo rámec oficiálních dohod mezi pořadatelem závodů a ČJF. Redaktor Jezdci.cz Josef Malinovský se tak Jiřího Skřivana dotázal, zda obecně může vyloučit, že by v minulosti byly například vyžadovány akreditace či VIP vstupenky pro člena Výkonného výboru nad rámec domluvené spolupráce s Českou jezdeckou federací. 
 
Na tento obecný dotaz Jiří Skřivan odpověděl konkrétním příkladem: „Ano, to určitě mohu. Úplně konkrétně na pražské PlayOffs jsem požadoval tak, jak máme ve smlouvě uvedeno, přístup pro osoby, respektive členy Výkonného výboru na místa, kde by měli co dělat. Mně konkrétně například nebylo umožněno mít na Prague Playoffs takovou vstupenku, která mě opravňuje jít mezi jezdce na tribunu, na prohlídku parkuru, případně na opracoviště. Ve smlouvě bývá konkrétně něco o VIP vstupenkách, které jsem nepotřeboval. Já požádal sportovní ředitelku o to, aby mi toto zajistila. V rámci České jezdecké federace jsem zodpovědný za sport a v rámci skokové komise mám na starosti reprezentaci. Oficiálně jsem požádal, oficiálně mi bylo sděleno, že to bude zajištěno, což ve výsledku znamenalo, že jsem mohl pouze na tribunu u opracoviště. K tomu ještě dodávám, že minulou sportovní ředitelkou toto bylo považováno za samozřejmost. VIP vstupenky jsem i s osobním pozváním obdržel přímo od PPF. Ta současná, zároveň placena Českou jezdeckou federací, mi nabízela namísto toho akreditaci jako majitel koně, což jsem odmítnul.“
 

PSALI JSME: Garantuji pořadatelům maximální možnou součinnost, říká Jiří Skřivan

 
Organizátor GC Prague Playoffs, společnost Czech Equestrian Team, na výše uvedená slova Jiřího Skřivana zareagoval a zaslal do redakce Jezdci.cz své vysvětlující stanovisko: „Oprávnění ke vstupu do neveřejných prostor areálu Prague Playoffs jsou přidělovány podle funkce a role jednotlivých účastníků a spolupracovníků organizátora. Smlouva mezi organizátorem a Českou jezdeckou federací stanoví, jaké vstupenky budou ČJF poskytnuty a je již zcela v kompetenci ČJF, komu budou vstupenky interně přiděleny. Tato smlouva v žádném případě nedefinuje poskytnutí oprávnění vstupu do neveřejných prostor Prague Playoffs. Přesto bylo vyhověno oficiální žádosti ze strany ČJF a jejím zástupcům byl nad rámec smlouvy poskytnut přístup do stájí a volný vstup na ochozy opracoviště. Při prvním ročníku Prague Playoffs roce 2018 sportovní ředitelka Klára Damborská poskytla panu Skřivanovi přístup do neveřejných prostor, čímž překročila své kompetence a porušila organizační a bezpečnostní pravidla stanovená organizátorem, FEI a společností Global Champions. I vzhledem k tomuto případu došlo při druhém ročníku Prague Playoffs 2019 k organizačním změnám a ze strany organizátora a Global Champions byla organizační a bezpečnostní pravidla ještě více posílena a bylo zajištěno jejich dodržování tak, aby již nedocházelo k neoprávněným přístupům do neveřejných prostor, a především do závodní arény, kam byl kromě organizátorů povolen vstup pouze jezdcům, majitelům týmů a koní a trenérům.“
 
Ilustrační foto David Horváth / GC Prague PlayOffs