Josef Váňa: Chtěli jsme do Velké pozvat Reveleyho. Vyhrát může kdokoli

ikonka

Dva minulé vítěze a jednoho nováčka posílá do 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou Josef Váňa. Z trojice No Time To Lose, Theophilos a Mahe King nejvíce věří prvně jmenovanému. "Je ještě v lepším cajku než před lety," říká Váňa.
02.10.2021 09:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB

Když Josef Váňa zmiňoval na páteční tiskové konferenci před 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou, že k úspěchu ve vrcholu překážkové sezony je zapotřebí štěstí, myslel tím hned několik věcí. Například nepovedený loňský ročník, ale i všudypřítomný nedostatek kvalitních překážkových jezdců.

"Třeba v případě Theophila jsme si loni mysleli, že ho pojede žokej, který ho zná nejlépe a nakonec to dopadlo jinak. Kluci teď o víkendu jedou do Merana a příští týden ještě v sobotu závodí ve Francii, tak doufám, že letos budeme mít štěstí a naši žokejové se ve zdraví dočkají startu ve Velké pardubické. Na Mahe Kinga jsme plánovali pozvat Jamese Reveleyho, ale v den Velké se bohužel běhají v Auteuil grupové dostihy a dostat k nám dobrého francouzského jezdce je problém," řekl Váňa v rozhovoru pro EquiTV.

"Mít tři koně ve Velké pardubické je fajn, ale ještě radši bych byl, kdybychom jich měli třeba pět jako v minulosti. Dostat koně na start Velké je však běh na delší trať, je potřeba tři až pět let, aby kůň k tomu dozrál, že Velkou absolvuje dobře a třeba ji i vyhrál," dodal.

V rozhovoru pro EquiTV se Josef Váňa vrací ke všem svým svěřencům v letošní Velké pardubické, prozrazuje, kdo z nich je v největší pohodě a jak vidí současný systém kvalifikací.

Foto: Josef Malinovský