Josef Bartoš: Ještě jsem sundal váhu a návratu do sedla už nic nebrání

ikonka

Před pěti měsíci se Josef Bartoš těžce zranil při pádu ve 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Po dlouhé rekonvalescenci je připraven na dostihový comeback a těší se do Itálie i na koně stáje Scuderia Aichner a trenéra Josefa Váni mladšího.
15.03.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB

Dlouhé čekání se chýlí ke svému závěru, žokej Josef Bartoš se tento týden v Itálii opět vyhoupne do sedla. Italský i český překážkový šampion se naladil na comeback už minulou sobotu, kdy v Chuchle Areně Praha předával ceny mladým talentům z Pony ligy a radoval se z celkového třetího místa dcery Lindy v populárním seriálu.

"Lindiny jezdecké výkony prožívám a jsem rád, že ji to baví. Snažím se ji podporovat a vnímám, že výsledky jsou důležité, aby měla motivaci. Musí trénovat a pracovat, úspěchy pak přijdou," řekl Bartoš v rozhovoru pro EquiTV.

 

Čtěte také: Westminster Night potvrdil naděje. Čeká nás těžké rozhodnutí, ví Luka

 

Sám se před avizovaným návratem na milánském San Siru cítí optimálně. "Po pěti měsících rekonvalescence se dá říct, že jsem jezdecky i fyzicky v pohodě. Trochu jsem teď ještě bojoval s váhou, ale už jsem ji dal dolů a můžu jít do dostihu," ujistil.

Po dobu svého zranění se zájmem pozoroval výkony Pavla Složila mladšího, který ho na koních Scuderie Aichner nahradil. "Pavel to zvládl. Byl jsem rád, že se mu podařily úspěchy v Pise a že udržel stáj na té laťce, kde jsme ji měli předtím. Určitě podával dobré výkony," zhodnotil Bartoš.

Na úspěšné spolupráci s rodinou Váňových se ani v roce 2022 nic nemění. "Všechno by mělo probíhat jako loni. Budu spolupracovat se Scuderií Aichner a mladým Pepčou Váňou. V Česku se určitě dostanu i na koně pana Váni staršího," potvrdil Bartoš.

Foto: Tomáš Kubelka, Dostihový spolek