Jorgensen a Trunnell jsou dalšími paradrezurními vítězi z Tokia

ikonka

Dánský jezdec Tobias Trhorning Jorgensen a Američanka Roxanne Trunnell se stali dalšími zlatými medailisty z jezdeckých soutěží paralympijských her v Tokiu. Trunnellová získala s Doltonem v pátečním Individual Testu dokonce přes 81 %.
27.08.2021 18:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Grade I, ve kterém startovala i Češka Anastasja Vištalová s valachem Sterngreiferem, s nímž po zisku 66,964 % obsadila třináctou příčku, ovládla reprezentantka USA Roxanne Trunnell s Doltonem. Rozhodčí ji ohodnotili 81,464 %. 
 
Přes hranici 80 % se dostal i Rihards Snikus z Lotyšska, jenž startoval na King of the Dance. Z bronzu se radovala Italka Sara Morganti na koni Royal Delight. 
 

Nepřehlédněte: S výkonem v Tokiu jsem spokojena, s hodnocením 67 % ne, říká Vištalová

 
V Grade III nenašel přemožitele Dán Tobias Thorning Jorgensen na Jolene Hill, jehož rozhodčí ohodnotili 78,971 %. Další medaili pro Velkou Británii ukořistila Natasha Baker na Keystone Dawn Chorus. Britové tak mají již čtyři cenné kovy z paradrezurních soutěží v Tokiu. O jeden méně pak zaznamenali členové nizozemské reprezentace. V pátek brala bronz Rixt van der Horst v sedle Findsley.
 
Foto: FEI / Liz Gregg
Zdroj: oficiální fotobanka FEI