Johana Vášáryová s Firestonem vede od února drezurní FEI žebříček dětí

ikonka

Aktualizované drezurní žebříčky Mezinárodní jezdecké federace (FEI) přinesly jednu potěšující informaci. V kategorii dětí vede Johana Vášáryová s hřebcem Firestonem. Dosud byla na třetí příčce za jezdci, kteří jsou letos již junioři.
01.02.2021 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Pořadí žebříčku FEI zahrnuje aktuálně výsledky od 1. března 2020 do 31. ledna 2021. Dvojice Johana Vášáryová a Firestone bodovala v loňském roce při mistrovství Evropy v Budapešti a mezinárodních závodech v Brně a polském Zakrzówě, kde sbírala přední umístění. 
 
V součtu má Vášáryová s Firestonem 2137 bodů, což je jen o osm více než je na kontě druhé Agaty Zakhrabenkové s Ein Champion ZS z Ruska. Třetí místo zaujímá Max Van Durme s Dijonem z Belgie s 1798 body. Další z Čechů je Daniela Prokešová s Valmontem na 12. pozici, polepšila si o 35 míst! Velký skok z 58. na 15. řádek zaznamenala Johana Vášáryová také se svým druhým koněm – Hannah Montanou. 
 

PSALI JSME: Johana Vášáryová je třetí v žebříčku FEI. O tom se mi jen zdálo, říká

 
V kategorii juniorů si z našich nejlépe vede Eliška Skřivanová na Farewell, která je nyní na 37. příčce. Eva Vavříková postoupila do kategorie mladých jezdců, čímž „spadla“ s Belle Ennie na řádek s číslem 100. Na konci roku 2020 přitom byla mezi juniory v TOP10. 
 
Mezi jezdci kategorie U25 Čechy momentálně nenajdeme. Ze seniorů jsou nejlepší Libuše Mencke a Syrio 2. Ti zaujímají 209. řádek žebříčku FEI.
 
Zdroj: FEI.org