Johana Vášáryová je zpět na vrcholu světového žebříčku dětí v drezuře

ikonka

Česká republika má opět světovou jedničku v drezurním žebříčku dětí Mezinárodní jezdecké federace. Do vedení se posunula z druhého místa, kde figurovala do konce listopadu. Lídrem bodování však není poprvé.
01.12.2021 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Johana Vášáryová se s Firestonem po několika měsících vrací na první řádek žebříčku FEI v drezurní kategorii dětí. K 1. prosinci má 2479 bodů. 
 
Relativně těsnou ztrátu na ní má aktuálně druhá Lara Lattermann s klisnou Soleil de la Coeur H z Německa, jež poskočila o šestnáct příček vzhůru. Nyní má 2466 bodů. Třetí zůstává s 2412 body Kyra Jonkers na valachovi Eyecatcher.
 
Ještě ke konci loňského září figurovala Johana Vášáryová s Firestonem na 20. místě dětského žebříčku FEI. Po říjnové aktualizaci však poskočila na úžasné třetí místo a lídrem se poprvé stala letos v únoru. 
 

Psali jsme: Johana Vášáryová a Firestone, vedoucí dvojice světového žebříčku

 
Také letošní průběžné výsledky napovídaly, že by se tato nadějná jezdkyně měla mezi dětskou elitou udržet i nadále. Jedním z jejích největších úspěchů bylo šesté místo ve finále mistrovství Evropy. Na konci sezony se Vášáryové dařilo na mezinárodních závodech v Zakrzowě, kde dosáhla na vítězný hattrick. 
 
Společně s hřebcem Firestonem by měla Johana tvořit soutěžní dvojici i v příští sezoně, kdy jí bude již 15 let, a tak se posune do věkové skupiny mladších juniorů. 
 
Foto: Josef Malinovský