reklama 11A

Jockey Club připravuje pro rok 2019 řadu změn

ikonka

Nová sezona přináší vždy změny. Jockey Club, který zastřešuje dostihový sport v České republice, chystá řadu novinek. Mezi nimi úpravu některých klíčových metodických pokynů nebo změnu ceníku služeb. Pokračovat bude nábor dětí…
10.12.2018 16:02  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Jockey Club oslaví v roce 2019 sto let své existence. Ale nová sezona nebude jen o slavnostních příležitostech, ale také o změnách a novinkách.
 
Jak uvádí web Dostihy.cz chystají se úpravy některých metodických pokynů, změna sazebníku služeb v dostihovém provozu, úpravou projdou také webové stránky www.dostihy.cz. V neposlední řadě se zaměří Jockey Club na nábor dětí s podporou Ministerstva zemědělství ČR. 
 
„Vzhledem k neuspokojivému stavu jezdecké základny a po pozitivních zkušenostech s grantem Nábor dětí pro výkon povolání dostihového jezdce podporovaným Ministerstvem zemědělství ČR, Jockey Club v oblasti péče o mládež hodlá pokračovat ve spolupráci se SŠDSJ ve Velké Chuchli a s nabídkou spolupráce oslovil i zakladatelku Pony Ligy paní Kamilu Bartošovou,“ uvádí dostihový server.
 
Další důležité informace najdete níže:
 
„V souvislosti se vzrůstajícím tlakem na kvalitu dostihových drah, bude upraven materiál Kritéria pro uznávání drah. Tento dokument, který rozděluje dostihové dráhy do kategorií podle různých kritérií (parametrů dráhy, vybavení závodiště, existence závlahového zařízení, přítomnost cílové kamery způsob startu, ustajovací kapacity atd.), byl naposledy aktualizován v roce 2011 a v některých ohledech je proto již nevyhovující.
 
S ohledem na zhoršování připravenosti koní ke startu z boxů bude upraven také Metodický pokyn k provádění přezkoušení ze způsobilosti ke startu z boxů – bude provedena kontrola zkušebních boxů u všech osob oprávněných k potvrzování této způsobilosti, dojde k aktualizaci seznamu těchto osob.
 
Důležitou oblastí je i získávání nových majitelů. Jockey Club vedle toho, že bude pokračovat v podpoře prodejních dostihů, si uložil za cíl i vytvoření legislativního rámce pro fungování majitelských syndikátů. Ne každý si může dovolit vlastnit dostihového koně, kdy provozní náklady přesahují částku 10 000,- Kč, avšak rozložení této částky mezi více majitelů je cestou, jak k dostihovému sportu přilákat nové majitele.
 
Asociace českých trenérů a jezdců (AČTJ) připravuje Valnou hromadu, která se bude konat na jaře příštího roku. Ve spolupráci s Jockey Clubem připravuje přednášku z oblasti dopingu (zakázané látky pro koně, antidopingové kontroly, testování mimo dostihovou sezónu).
 
V oblasti podpory českého chovu i pro příští sezónu zůstanou zachovány majitelské prémie v rovinových dostizích pro dvouleté a pro tříleté koně, na nejbližším jednání Rady Jockey Clubu bude řešena otázka chovatelských prémií.
 
Dalším diskutovaným tématem je Fond podpora 2019, především otázka jeho vytvoření a zaměření, tj. zda bude zaměřen na podporu vybraných dostihu jako dosud anebo bude koncipován jiným způsobem.
 
Připravovány jsou i změny Dostihového řádu, vedle již zmiňovaných syndikátů budou do jeho textu inkorporovány změny vyplývající z implementace článků Mezinárodní dohody o chovu, dostizích a sázkách ratifikovaných Radou JC ČR na jejím jednání 8. června 2018.
 
Z ekonomických úprav bude navržena změna v Ceníku služeb v dostihovém provozu na rok 2019“.
 

Celý článek najdete ZDE

 
Zdroj: www.dostihy.cz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE