reklama 11B

Jockey Club chce do června rozjet sezonu, počítá s razantními změnami

ikonka

Dostihová sezona 2020 začne nejdříve v květnu, potvrdil ve středu Jockey Club ČR. Očekává obtížnou situaci, ale ze strany pořadatelů zaznamenal i první pozitivní signály. Dostihový provoz zřejmě bude omezen na domácí starty.
25.03.2020 19:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B
Jockey Club ČR po dohodě s pořadateli zrušil všechny dostihové dny plánované na duben. Kromě dvou již zrušených mítinků ze začátku měsíce jsou škrtnuty i dva další dostihové dny v Chuchle Areně Praha, den šlechty v Karlových Varech a zahajovací den v Brně. Řídící autorita to oznámila ve středu na svých webových stránkách.
 
"Situace není dobrá, není třeba si nic namlouvat, a bude se jednat skoro ve všech směrech o odlišnou sezónu od normálu. Musíme být připravení na to, že sponzoři budou závodištím rušit předem nasmlouvané závazky a změny v termínové listině postupně mohou být ještě razantnější," uvedla Martina Krejčí z Jockey Clubu ČR.
 
Jockey Club momentálně připravuje tři různé varianty zahájení sezony. Tu první, počítající se startem od 1. května, označuje autorita za optimistickou a spíše méně pravděpodobnou. "Mohla by nastat v případě konání sportovních událostí za přísných podmínek, například bez přítomnosti diváků," přiznává.
 
Druhá varianta počítá se zahájením 17. května a třetí scénář operuje s prvním mítinkem 30. května, respektive 6. června. Předseda Rovinové komise JC ČR Jaroslav Fabris momentálně ve spolupráci s pořadateli upravuje termínovou listinu pro každou z těchto variant. "Je zřejmé, že provoz bude soustředěn do tuzemského běhání, protože otevření hranic patří až k těm úplně posledním krokům v boji proti nákaze," podotýká Jockey Club.
 

Čtěte také: Z žokeje učitelem. Do startu sezony se přestávám holit, říká Lukášek

 
Připravované úpravy termínové listiny se dotknou hlavně čtveřice závodišť kategorie A - Prahy, Mostu, Karlových Varů a Pardubic. 100. České derby by se v rámci těchto plánů zřejmě odběhlo v letních měsících, podrobnosti však vyplynou až z dalších jednání s pořadateli.
 
Prioritou Jockey Clubu ČR je za daných podmínek co nejrychlejší zahájení sezony, které by pomohlo majitelům, pořadatelům, trenérům i jezdcům. "Slova některých pořadatelů ohledně zajištění sezony jsou už nyní optimistická a to je pro nás všechny pozitivním signálem," dodává Krejčí. Jednou z prvních potvrzených zpráv je pokračování tradičního seriálu pro dvouleté české odchovance Fitmin Cupu. První uzávěrka přihlášek nového ročníku je v pátek 9. dubna.
 
Ve středu se na účastníky dostihového provozu obrátil i prezident Jockey Clubu ČR Josef Bečvář, který poděkoval všem pořadatelům, majitelům, sponzorům, trenérům, jezdcům i chovatelům. "Obracím se na vás s přáním, abychom všechny tyto nelehké chvíle překonali ve zdraví a dopřáli našim koním jenom to dobré," napsal Bečvář na webu JC ČR.
 
Zároveň vyjádřil přesvědčení, že dostihové dění bude moci odstartovat v květnu. "Čeká nás těžký rok, ale věřím, že ho společně všichni úspěšně zvládneme," dodal.
 
 
 
Ilustrační foto: Marek Sekáč



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE