Jiří Nesvačil dojel s Codym šestý na MS mladých koní v Szilvásváradu

ikonka

V neděli 10. října vyvrcholil v Szilvásváradu světový šampionát jednospřeží v kategorii mladých koní. Český reprezentant Jiří Nesvačil senior se probojoval do finále se sedmiletým Codym, s kterým po drezuře a kombinovaném parkuru obsadil šesté místo.
10.10.2021 19:58  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Ve dnech 6. až 10. října se v Szilvásváradu v Maďarsku konalo mistrovství světa mladých koní v jednospřeží. Vypsány byly tři kategorie, a to pětiletých, šestiletých a sedmiletých koní. Českou republiku reprezentovali Daniel Bejr a Jiří Nesvačil senior. 
 
Přes třídenní kvalifikace se podařilo probojovat do finále pouze Jiřímu Nesvačilovi se sedmiletým běloušem Codym. V sobotní drezuře pak podal výborný výkon, který stačil na průběžné čtvrté místo. O den později v kombinovaném parkuru ovšem obsadil šestou příčku a v součtu z obou finálových částí to nakonec byla právě šestá příčka, kterou má české spřežení zapsané v celkové výsledkové listině.
 
Zlato v soutěži koní narozených v roce 2014 vybojovala Polka Weronika Kwiatek s valachem Roncewalem. Mistryní světa v kategorii šestiletých je Němka Bettina Winkler s klisnou plemene německý sportovní kůň DSP Noble Lady. V soutěži pro pětileté koně dominovala rovněž německá reprezentantka Jessica Wächter s hanoverským valachem Dream Catcher 19.
 
Foto: Šárka Veinhauerová