Jezdkyně byly dobře připraveny, udělaly na mě dojem, říká Wim Schröder

ikonka

Chuchle Arena Praha hostila v polovině ledna skokové soustředění se známým nizozemským trenérem Wimem Schröderem. Účastnila se ho skupina mladých nadějných jezdkyň a jejich výkony s koňmi Wim hodnotil velmi kladně.
16.01.2022 20:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Lednové a únorové soustředění s Wimem Schröderem určeno především pro děti, juniory a mladé jezdce zařazené ve skokové reprezentaci pro rok 2022. Prvního turnusu se zúčastnily Kateřina Bubáková, Anna Dudová, Isabella Held, Anna Helebrantová, Magdalena Held, Petra Pařenicová, Kateřina Růžičková, Emma Španko a Karolína Šťastná.
 
Cílem byla gymnastická a skoková příprava na sezonu 2022. Trenér s jezdkyněmi pracoval na zdokonalení sedu, aby správně překonávaly samostatné překážky, distance i kompletní kurz parkuru v rovnováze a v pravidelném tempu. Kladl také důraz na správné působení a vedení koní po parkuru. 
 
„První den jsme pracovali spíše na kavaletách, abych viděl, jak jsou jezdkyně připraveny, co umí a jakou mají kontrolu nad koňmi. Všechny pracují se svými trenéry, byly dobře připraveny a udělaly na mě dobrý dojem. Vždy je však co zlepšovat,“ konstatoval Wim Schröder v rozhovoru pro EquiTV.cz
 
„Druhý den, už všechny věděly, co by měly zlepšovat. Drobnosti, které jsem jim řekl první den, se snažily udělat a z toho mám dobrý pocit,“ doplnil. „Snažili jsme se dále trénovat distance, i na trochu kratších vzdálenostech. Pro jezdce je důležité si to vyzkoušet, protože s tím mohou mít problém, když se s takovou vzdálenosti setkají na parkuru. Nedělní parkur byl již postaven na normálních vzdálenostech a tam už to dvojice zvládaly velmi dobře,“ hodnotí Schröder.
 
Do Prahy se vrátí znovu již za necelé dva týdny, neboť skokové soustředění bude pokračovat v Chuchle Areně od 4. do 6. února. Žádné konkrétní domácí úkoly jim však trenér do té doby nedával. „Individuální rady probíhaly v rámci tréninku. Řekl jsem jim, aby pokračovaly v tom, co dělaly tady. Myslím si, že příště už uvidíme u jezdkyní velké zlepšení,“ dodal v závěru rozhovoru pro EquiTV.cz.
 
Foto: Josef Malinovský