Jezdecký festival 2020: 23 soutěží, 4 disciplíny. Přihlášky otevřeny!

ikonka

Od pátku 20. do neděle 22. března nabídne Jezdecký festival v Královicích u Slaného celkem 23 soutěží ve čtyřech disciplínách. Zájemci o účast se již mohou hlásit prostřednictvím Jezdeckého informačního systému ČJF.
06.02.2020 09:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Parkuroví jezdci si tentokrát přijdou na své všechny tři dny. V pátek pro ně je vypsané honební skákání do 100 cm – tzv. „Speed and Music“, kdy půjde nejen o sportovní výkony, ale také o pobavení sebe i diváků. K tomu všemu jistě pomůže i atraktivní hudební doprovod. Po této soutěži následuje Mini-Maxi, které je již nedílnou součástí Jezdeckého festivalu.
 
V sobotu dopoledne se uskuteční finálové soutěže Zimního jezdeckého poháru ČJF. Do nich se může hlásit každý, kdo alespoň jednou zaboduje v příslušné kategorii při některém z kvalifikačních kol tohoto seriálu. Body získává nejlepších deset účastníků, resp. jezdci na prvním až desátém místě, a to v pony, malé a velké túře. Ve finále bodují umístění až do dvacáté pozice a o výsledcích celého seriálu rozhodne nejen finálový start, ale i dva nejvyšší bodové zisky z kvalifikací. 
 
Neděle začne pozvolna díky stupňované obtížnosti do 100 centimetrů, jež umožňuje start i těm méně zkušeným jezdcům, pro něž je však atraktivní se festivalového klání se zúčastnit. Následovat budou parkury na stupních obtížnosti L*, S* a ST*, přičemž poslední zmíněná úroveň je vypsaná jako Grand Prix Czech Equestrian Teamu s finále pro deset nejlepších dvojic. 
 
Drezurní jezdci se mohou hlásit do tří pátečních úloh L0/2016, JU/2018 a SG/2018. Pozor, počet účastníků je omezen, proto je vhodné se přihlásit co nejdříve! V pátek proběhnou také voltižní soutěže pro ženy a muže v kategoriích junior A, junior B, senior, skupiny junior a skupiny senior. Ve všech případech půjde výhradně o volné sestavy.
 
Vozatajům bude patřit sobotní odpoledne a večer, kdy vyvrcholí Zimní jezdecký pohár ČJF pro tuto disciplínu. Opět se do ní mohou hlásit všichni, kdo alespoň jednou zabodují v některé ze čtyř kvalifikací. Půjde o dvoukolové soutěže, kdy pořadí startů v druhém kole je obrácené podle výsledku a času prvního kola. Pořadí v seriálu určí opět nejen finálový výsledek, ale i dvě nejlepší bodová skóre z kvalifikací. 
 
Objednávky ustájení je možné zasílat do 15. března, a to pouze přes e-mail: ustajeni@jezdeckyfestival.cz. Aktuálně je k dispozici 40 boxů. Rezervace boxu je platná až po úhradě částky za ustájení převodem na účet (600 Kč / 1 den). Předpis platby obdrží zájemci e-mailem. Při zrušení účasti po 15. březnu se částka za objednané ustájení nevrací. Zrušení objednávky ustájení do 15. března musí být písemně potvrzeno (akceptováno) ze strany pořadatele. 
 
Podrobnosti najdete na www.jezdeckyfestival.cz, kde je v kategorii „soutěže“ i přímý odkaz do Jezdeckého informačního systému České jezdecké federace.







Související informace

Nová skladba soutěží Jezdeckého festivalu. Neděle ve znamení parkurů
Těšíte se na Jezdecký festival 2020? Kupte si vstupenky v předstihu
Záznam: Připomeňte si atmosféru Jezdeckého festivalu 2019 na ČT Sport
Devadesátka EquiTV: Voltiž a drezura zahájily na festivalu sezonu 2019
Devadesátka EquiTV: Turečková a Vlašic zářili ve finále Zimního poháru
Jezdecký festival 2019 v Královicích se vydařil. Dorazily tisíce lidí
Drezura uzavřela královický festival. Vojáčková poslední vítězkou
Festival je nejen o sportu. Důležité místo má i show
Královická voltiž: Nejvyšší známku získala skupina z Frenštátu
Nejen páry, ale i čtyřky. Vlašic slavil v Královicích hned dvakrát
Vlašicovi se na festivalech daří. V Královicích ovládl dvojspřeží
Od skoků ke spřežení. Jedničky ovládl Domes
Turečkové vydařený festival: Po úspěchu v GP zvítězila ve Velké túře
U pony je jasno. Vítězkou Tour se stala Táboříková s Karou
Devadesátka EquiTV: Páteční festival nabídl Grand Prix CET i Mini-Maxi
Adrenalinový páteční závěr. Mini-Maxi i Jump and Drive
Štětinův triumf v Grand Prix CET. Opět zvítězil
Štětina si zkomplikoval průběh soutěže. A přesto vyhrál
Veselé forma drží. Soupeřům ujela o několik vteřin
Radost Práchenské. Stala se další držitelkou festivalové medaile
Vítězka Pártlová: V Královicích se dostali ke slovu velcí koně
Abtová napodobila Humeni. Skončila dvakrát v elitní trojici
V Královicích to žije nejen na kolbišti. Festival láká i na nákupy
Úspěšná Vanesa Humeni. S poníky brala první i třetí místo
Jezdecký festival začal. První vítězkou se stala Perlíková