reklama 11D

Jezdci vyhlíží start Zimního jezdeckého poháru ČJF

ikonka

Zimní jezdecký pohár ČJF 2019 odstartuje v sobotu 2. února soutěžemi spřežení, a to v Hradištku u Sadské. Ve stejné hale se o týden později pojede také zahajovací kolo v parkurovém skákání. Hradištko tak otvírá seriál v obou jeho disciplínách.
10.01.2019 17:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
První letošní ostrý start na oficiálních závodech zažijí reprezentanti jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. Rozpis soutěžního mítinku nabízí navíc ještě klání dvojspřeží poníků a také hobby soutěže pro singly, páry a pro děti. Celkem tak mohou účastníci vybírat ze sedmi soutěží.
 
Úvodní závod Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace ve spřežení se konal v Hradištku na Nymbursku i v roce 2018. Pro první body si tam dojeli Aleš Klička a Petr Vlašic. Ten zaznamenal dokonce dvojitý triumf, když vyhrál klání párů a ovládl i královskou disciplínu čtyřspřeží.
 
Zástupce spřežení čekají letos ještě tři kvalifikační kola. V sobotu 16. února se bude závodit ve Slatiňanech, o dva týdny později v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně a v neděli 17. března se o poslední bodový příděl do tabulky pojede v Tlumačově.
 
Vedle spřežení je zimní série určená také pro parkurové jezdce. Ti zažijí před finálovým Jezdeckým festivalem rovněž celkem čtyři kvalifikační závody. A bude to opět hala hradištského areálu, kam se pro body do tabulky vypraví poprvé. Program jim nabídne sedm parkurů. Vedle malé a velké túry a túry pro pony, které jsou zařazené do seriálu, si mohou jezdci vybrat ještě ze dvou nižších pony soutěží a připraveny budou i dva rámcové kurzy pro velké koně na výškové úrovni 100 až 110 centimetrů (stupně Z a ZL).
 
Druhý letošní skokový mítink se bude konat 24. února v Královickém dvoře stejně jako třetí kolo, které je na programu za dva týdny nato. Poslední skákání v rámci bojů o postup do finále se odehraje v Tlumačově 16. března.
 
Vrcholem Zimního jezdeckého poháru ČJF v obou uvedených disciplínách bude dvoukolové finále, které uvidí návštěvníci třídenního Jezdeckého festivalu. Ten se po pěti letech přesouvá z Lysé nad Labem do Královic a jeho termín připadl na 22. až 24. března. 
 
Rozpisy s možností přihlašování jezdců a koní jsou již publikované v Jezdeckém informačním systému České jezdecké federace. Podrobné informace k Zimnímu jezdeckému poháru ČJF najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz. Detaily o Jezdeckém festivalu v Královicích jsou na webu www.jezdeckyfestival.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE