reklama 11C

Jennie Kaasová: Pro mě byl Zimní pohár 2018 stěžejní část sezony

ikonka

Již méně než měsíc chybí do zahájení skokové části Zimního jezdeckého poháru ČJF 2019. Pravidelná účastnice Jennie Kaasová si z loňského ročníku odnáší velký zážitek a pocit, jaký zažila při finále v Lysé nad Labem. Byl pro ni prostě jedinečný…
15.01.2019 09:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jak vzpomínáte na předešlý ročník Zimního jezdeckého poháru 2018? Byl v něčem pro vás jiný?

Na Zimní jezdecký pohár 2018 vzpomínám velmi ráda, zažila jsem úspěch s mou vlastní klisnou, kterou si od jejích čtyř let připravuji sama. Bylo to krásné ukončení její sportovní kariery. Především v Lysé to pro mě byl nezapomenutelný zážitek. Čielsí šla své první ST** sice za tři chyby, ale po dojetí parkuru jsem se nikdy necítila lépe. A o tom ten sport myslím je.

 

Jak jako jezdec oceňujete, že jsou v České republice tyto halové závody?

Oceňuji tyto závody velmi. Pro mého koně, který má problémy s dýcháním, je lepší varianta závodit v zimě než v létě ve vedrech.

 

Jak se vám líbí systém střídání skokových a vozatajských závodů? Máte čas sledovat dění v jiných disciplínách – třeba přes zimu zmíněné vozatajské soutěže?

Střídání závodů má za mě určitě plus, protože si koně mají šanci odpočinout. Bohužel ale nemám možnost sledovat jiné disciplíny kromě parkuru a drezury. Dvě práce, čtyři koně, škola a kurz na skokového a drezurního rozhodčího mi zabere všechen čas, který nám den dává.

 

Jaká byla motivace k vaší účasti v loňském seriálu?

Dokázat si, že i po těžkém úrazu se mohu vrátit zpět do sedla, a že to má smysl.

 

Podařilo se pak stejně úspěšně navázat na venkovní sezonu?

Těžko posoudit, byly pády, ale i vítězství.

 

V roce 2019 se bude konat Jezdecký festival spojený s finálovým závodem Zimního jezdeckého poháru nově v Královicích u Slaného. Jak tuto změnu vnímáte? Litujete, že již nebude probíhat v netradičních prostorách lysolabského výstaviště, nebo naopak vítáte to, že se bude soutěžit v jezdeckém areálu?

V Královicích je to super, areál mám ráda a můj tým také. Dobře se mi tam závodí, mají ideální zázemí a povrch. Změny trochu lituji, výstaviště v Lysé mělo své jedinečné kouzlo a již pětiletou tradici.

 

Počítáte s pravidelnou účastí v Zimním jezdeckém poháru i v sezoně 2019? Máte již plán přesnější plány i na venkovní sezonu 2019?

Uvidíme podle toho, jak koně budou skákat v tréninku po zasloužené pauze a zda budou mít chuť závodit. Tím, že se stěhuji do stáje v jiném kraji, plány na sezonu 2019 nemám.

 

Berete Zimní jezdecký pohár více jako přípravu na venkovní sezonu, nebo tento seriál již patří mezi sportovně významnou součást jezdeckého kalendáře?

Pro mě byl Zimní jezdecký pohár 2018 stěžejní část sezony a zároveň kvalitní zimní příprava.

 

Podle čeho se rozhodujete, kterých závodů se zúčastníte? Jak byste seřadila dle důležitosti: zázemí areálu, povrch kolbiště, kvalita organizace, stavitel kurzů, počasí, vzdálenost od vaší domovské stáje?

Areály si více než já vybírají koně, na kterých závodím. Každému koni, na kterém závodím, vyhovuje něco jiného. Na vzdálenosti závodního areálu od domovské stáje nám ale záleží. Seřazení dle důležitosti: povrch kolbiště, stavitel kurzů, kvalita organizace, vzdálenost od vaší domovské stáje, zázemí areálu, počasí.

 

Hraje roli i skutečnost, že jsou závody součástí nějakého seriálu, nebo to pro vás není rozhodující?

Účast v seriálu nebyla rozhodujícím faktorem, ale posléze se stala honbou za body.

 

Již tušíte, s kterými koňmi bychom vás mohli při Zimním jezdeckém poháru vidět?

Momentálně vím, že prvních kol by se mohl zúčastnit Čupka a Konťák. Čupa Čups je můj sedmi letý valach, ale doposud závodil více v drezurách než ve skocích. Majitelem La Conté je můj děda Julius Vally. Aktuálně má výkonost L**. Další koně zapojíme podle tréninku a domluvy s majiteli koní v nové stáji. Mrzí mě, že ve Varech musím nechat Rhapsody, která byla super parťák.

 

Jak se budete připravovat na první závody 2019? Účastníte se i nějakých soustředění, nebo trénujete pouze v domovských podmínkách?

Koně budu připravovat tak, jak nejlépe dokážu. Soustředění se zúčastním dle možností.

 

Je vaším cílem obhájit medailovou pozici z roku 2018?

Cílem obhajoba určitě není, ale byla by příjemná.

 

Máte nějaká doporučení pro pořadatele Zimního jezdeckého poháru, na co by v přípravách neměli určitě zapomenout, příp. co by pro vás byla vítaná změna?

Rozdávat horký čaj na každém rohu :D




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE