Je to nejlepší zakončení sezony, raduje se Fry z vítězství v Londýně

ikonka

V pátek 16. prosince proběhlo v Londýně další kolo Světového poháru v drezuře. Před bouřlivě fandícím publikem tam vyhrála Charlotte Fry s Glamourdalem. Úřadující mistři světa zakončili sezonu opravdu stylově. Padla výjimečně vysoká známka.
17.12.2022 10:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Londýn zažil během třetího prosincového víkendu další z kol halové části Světového poháru 2022/2023 v drezuře. Zaplněná hala Excel podporovala opravdu bouřlivě domácí reprezentanty, ale atmosféru dokázali návštěvníci vytvořit i dalším dvojicím.
 
Největšími hvězdami a zároveň favority byli vítězové srpnového mistrovství světa Charlotte Fry a Glamourdale. A podle všech očekávání nadchli jak publikum, tak rozhodčí, kteří jim dali za výkon v Grand Prix kür známku 90,995 procenta! Britka ještě o tři desetiny procenta překonala vlastní výsledek ze zlatého světového šampionátu. Světový rekord patří jiné britské dvojici, a to Charlotte Dujardin a Valegro. Má hodnotu přes 94 procent, ale jakýkoliv výkon přes 90 procent je výjimečný.
 
„Podpora publika byla dnes skutečně neuvěřitelná. Je téměř nemožné nějak shrnout sezonu 2022, ale přijet sem do Londýna vystoupit před mými fanoušky je ten nejlepší způsob, jak tento úžasný rok ukončit,“ nechala se slyšet britská šampionka. Zároveň uvedla, že holandský hřebec Glamourdale se od letošního mistrovství světa ještě zlepšil. „Je ve skvělé formě, dnes byl tak nadšený, že se hrnul do obdélníků dřív, než měl,“ popsala a dodala, že jejím cílem je jednoznačně olympiáda v Paříži v roce 2024.
 
Druhou příčku obsadil v Londýně další britský reprezentant Gareth Hughes s klisnou Classic Briolincou. Jejich známka měla hodnotu přes 84,5 procenta. Jen těsně za nimi pak dojela „drezurní skokanka“ roku Ingrid Klimke s Franziskem. Německá dvojice zajela volnou Grand Prix za 83,170 procenta.
 
Foto: Jon Stroud / FEI