reklama 11B

Jaroslav Jindra ovládl Velkou cenu Zduchovic. Štětina vede ČSP

ikonka

Šestým kolem Českého skokového poháru byla Velká cena Zduchovic, kterou zcela ovládl Jaroslav Jindra. Do finále pro nejlepších deset dvojic postoupil s oběma svými koňmi a obsadil s nimi první a třetí místo. Druhý byl Rudolf Doležal.
30.06.2019 19:03  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C

 
Tři dvojice postupovaly do finálové části Velké ceny Zduchovic bez penalizace. Ondřej Pospíšil s Einfachem ovšem napodruhé inkasoval 8 trestných bodů a skončil až pátý. Jaroslav Jindra s Caracasem si ze základního parkuru nesl zatížení pěti body, ale finále s ním překonal čistě a držel si vedoucí pozici. Nic na tom nezměnil ani Zdeněk Palička s Calidem-T. Ten k jednomu bodu přidal dalších pět. 
 
Prvním, kdo zapisoval dvojitou nulu, byl Rudolf Doležal s Quattro Centem. Navázal tak na úspěch z Grand Prix Olomouce. Vítězství nakonec strhl na svoji stranu Jaroslav Jindra se svým druhým koněm – Clarentinem. Bodové skóre měl stejné, ale čas měl 48,21 sekundy, a to bylo přesně o jednu setinu méně než v případě Rudolfa Doležala. Ten tak skončil druhý. 
 
V průběžném pořadí Českého skokového poháru po šesti kolech je Doležal třetí s jednobodovou ztrátou za Janem Chýlem, který má 47 bodů. Vedení stále drží Jan Štětina. Ve Zduchovicích si připsal osm bodů za šesté místo s Guusem S a aktuálně jich má padesát osm. Do finále Českého skokového poháru by nyní postupoval ještě jeho loňský vítěz Ondřej Pospíšil.
 
Pohárové soutěži předcházely ještě tradiční dva rámcové seriály. V dílčím finále Czech Junior Cupu vyhrála Tereza Svobodová s Marylandem. Na dalších příčkách skončili Anna Helebrantová s Chepetkou a Adam Písařík s klisnou Venezií. Mezi jezdci kategorie U25 se nejvíce dařilo Natálii Ulčové s Demontem. S těsnými odstupy skončily na druhém a třetím místě Nicola Grünthalová v sedle Carefula Z a Aneta Paličková na Conwalovi. 
 
Kompletní výsledky a žebříčky jezdců najdete na webu www.ceskyskokovypohar.cz. Sestřih z Velké ceny Zduchovic odvysílá Česká televize v pravidelném středečním jezdeckém bloku na programu ČT Sport.
 
Foto Zenon Kisza




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE