reklama 11A

Jarní příprava i koňské agility. Je tu březnové číslo Koně a hříbata

ikonka

/PR článek/ Jaro, teplo a k ruce časopis Koně a hříbata spolu s jeho tipy na práci s koňmi – a to nejen ze sedla, ale taky ze země. Po zimě do kondice, agility s koňmi, pozitivní posilování a další super témata. Zjistěte, co nové vydání přináší.
28.02.2019 09:07  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Spolu s oteplením nám koně dávají jasně najevo, že chtějí pohyb a akci. Jsou nabití energií a hrrr do práce. My ale víme, že musíme být opatrnější – dostat koně po zimě do kondice není jen tak. Zvlášť ty se zimním odpočinkovým režimem.
 
Oživením se zcela jistě může stát koňské agility. To ale vyžaduje také pracovat na vzájemném vztahu a důvěře. Že jste o tom ještě neslyšeli? U nás se s ním setkáte skutečně málo, i když se jedná o mezinárodně uznaný sport. Jde o skvělý způsob, jak se setkat s lidmi, s nimiž nás spojuje filozofie nenásilí a radosti i z pouhé přítomnosti koní v našich životech.
 
Zůstaňme s koňmi ještě chvíli na zemi, konkrétně u pozitivního posilování. Zkuste podle jednoduchého návodu třeba couvání nebo výstup na podložku.
 
Nechybí ani práce v sedle – březnové číslo se zaměří na to, jak se trefit do písmene na jízdárně, pokud už jsme na to jezdecky připravení.
 
Z obsahu časopisu jednoznačně stojí za to zmínit nový seriál o emocích a vnímání koní, ve kterém je podrobně rozebrán výzkum a koňský mozek. Zodpoví třeba i to, jakým způsobem se zkoumají koňské emoce a myšlení. Jde o volné navázání na etologii koní, které se časopis věnoval v minulosti.
 
Když něco nového začíná, musí něco staršího skončit. Březnové číslo přináší představení posledního testovaného padu (F.R.A. Dardo) a také poslední díl cirkusových kousků (španělský krok ze sedla i s bonusem – španělským klusem).
 
Asi už jste si stačili všimnout, že se časopis graficky zase o kousek posunul. Neváhejte dát časopisu zpětnou vazbu, jak se vám modernější vzhled líbí! Jeho tvůrci se jej snaží posunout zase kousek blíž k vám, čtenářům, a to i obsahově – především na základě dotazníku, o němž jsme vás informovali i my. 
 
Pokud jste se nestačili tohoto výzkumu zúčastnit, neváhejte své nápady na obsah časopisu sdělit redakci třeba e-mailem redakce@koneahribata.cz či na Facebooku https://www.facebook.com/casopisKoneahribata/.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE