Jan Štětina vítězem Memoriálu Perníčka. O prvenství se rozeskakovalo

ikonka

Ve Zduchovicích probíhal od 16. do 19. září Memoriál Miloslava Perníčka. Vypsány byly dvě dvoukolové soutěže, jedna pro pony a jedna pro velké koně. V obou případech se o vítězství rozeskakovalo. Nejlepší byli Andrea Rajchmanová a Jan Štětina.
19.09.2021 21:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Od čtvrtka 16. září se konaly závody ve Zduchovicích. Probíhalo zde finále seriálu Channel Star a Memoriál Miloslava Perníčka. V neděli se závodilo do večerních hodin a poslední dvě otevřené soutěže musely být zrušeny.
 
Memoriál Miloslava Perníčka pro pony měl své první kolo v pátek, druhé kolo se jelo v neděli. Po dvou čistých parkurech se o prvenství rozeskakovaly čtyři dvojice. Jako jediná bezchybnou jízdu zopakovala Andrea Rajchmanová s Eli a zaslouženě zvítězila. Druhá skončila Barbora Křenková s Funny 3, která v rozeskakování inkasovala pět trestných bodů. Třetí příčku obsadila po dvou chybách Martina Rydrychová a Dark Star 1. Čtvrté místo vybojovala Emma Dohnalová a elitní pětku uzavřel Václav Humplík.
 
I v soutěži pro velké koně se rozeskakovalo o příčku nejvyšší. Do zkráceného parkuru se probojovaly tři dvojice. Jedinou čistou jízdu předvedl Jan Štětina s Gylordem a stal se tak vítězem Memoriálu Miloslava Perníčka. Druhé místo obsadil Jan Bardon s Concoretem, který inkasoval devět trestných bodů. Třetí příčku vybojovala Pheline Ahlmann s Abby 1. Čtvrtý skončil Matěj Kotalík a na pátém místě se umístil Přemysl Adam. 
 
Ve večerních hodinách proběhlo ještě dekorování žebříčku Channel Star pro velké koně. V kategorii Children nejvíce bodů nasbírala Rozálie Sovová a stala se tak vítězkou celoroční soutěže. Druhé místo získala Michaela Podešvová. Třetí skončila Aneta Hajšmanová, za ní Jolana Štenglová a pátá byla Štěpána Krejčí. V kategorii Junior se nejlépe vedlo Janě Táboříkové. Druhá skončila Adéla Dvoranová a za ní Žaneta Prošková. Čtvrté místo obsadila Emma Sophia Španko a pátá skončila Sarah Dajbychová.
 
Foto: Vladimír Mestenhauser