reklama 11B

Jan Chýle vítězem Memoriálu Jana Papouška 2019. Kotalík mu to usnadnil

ikonka

Pouze dvě dvojice dokázaly překonat první i druhé kolo letošního Memoriálu Jana Papouška v Martinicích u Březnice bez penalizace. O vítězství ve 14. ročníku tohoto prestižního závodu se tak Matěj Kotalík a Jan Chýle utkali v rozeskakování.
07.07.2019 19:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jako první do rozeskakování Memoriálu Jana Papouška nastupoval Matěj Kotalík s desetiletým valachem Sir Sidem. Na zkráceném parkuru ovšem nasbíral včetně časové penalizace 22 trestných bodů. Jeho jediný soupeř Jan Chýle tak měl na hřebci Cool Paradise usnadněnou situaci a mohl jet na jistotu. Sice se nakonec jedné chybě neubránil a taktéž byl penalizován za překročení času, ale 13 bodů na vítězství stále stačilo s velkou rezervou.
 
Účast v rozeskakování těsně unikla Janu Štětinovi s Benitem-S, když v druhém kole jednou chyboval. Díky rychlému času v úvodní části se umístil nakonec na třetí příčce. Podobný osud měl Ladislav Arient s Apollem 6. Také on v základní části nechyboval a v té druhé chyboval na jedné z překážek. Jenže jeho čas z prvního kola byl 84,83 a ten jej zařadil až na úplný konec dlouhého seznamu jezdců, kteří měli ve výsledkové listině zapsán čtyři trestné body. Těch bylo celkem devět.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Martinická retro štafeta opět pobavila. Vyhráli Holíková se Štětinou

 
Do první desítky se vešli se svými koňskými svěřenci Andrea Halíková, Michaela Refková, Miloslav Vítek, Vladimír Tretera, Ondřej Pospíšil, Ondřej Nágr a Jakub Štěrba.
 
Kompletní výsledky najdete na webu www.csi-martinice.cz nebo v příslušném záznamu závodů – viz odkaz níže. Internetová televize EquiTV.cz připravuje z průběhu Memoriálu Jana Papouška nezkrácený video záznam.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE