Jan Andrlík: Třetí ročník GC Playoffs vyhlížíme s velkým očekáváním

ikonka

Ve čtvrtek 5. března startuje v katarském Dauhá další ročník parkurové série Global Champions, která vyvrcholí 19. až 22. listopadu již potřetí v pražské O2 areně. „Opět připravujeme pestrou podívanou a očekáváme ještě více diváků,“ říká Jan Andrlík.
05.03.2020 09:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Elita parkurového světa včetně českého jezdeckého týmu Prague Lions, nejlepší koně a unikátní umělecká i akrobatická show pod taktovkou Michala Cabana, na to vše se mohou těšit návštěvníci jedné z nejprestižnějších sportovních akcí na světě – GC Prague Playoffs. Proběhne od 19. do 22. listopadu v O2 areně. 

Sezona Global Champions startuje už ve čtvrtek 5. března v katarském Dauhá. Do zahajovací části prvního kola týmové Global Champions League nastoupí za družstvo Prague Lions Belgičan Wilm Vermeir na dvanáctiletém valachovi IQ van het Steentje a Nizozemec Jur Vrieling s desetiletým valachem KM Chalcedon.

Celkem má Global Champions na programu osmnáct zastávek v Evropě, na americkém i asijském kontinentu. Tou poslední bude již zmiňovaná galashow světového parkuru Prague Playoffs. V druhé polovině listopadu bude opět k vidění souboj o nejcennější titul nejlepšího jednotlivce i tým sezony, ale také o mimořádné prize money ve výši téměř 12 milionů euro. Kromě nejvyšší sportovní úrovně je důraz kladen také na unikátní doprovodný program, který je více než srovnatelný s největšími koňskými show, vyprodávajícími areny po celém světě! 

„Dvakrát jsme v Praze přivítali elitu parkurového sportu a dvakrát si fanoušci v O2 areně užili zcela mimořádnou podívanou. Loni za čtyři závodní dny přišlo do O2 areny téměř třicet tisíc diváků, kteří si vychutnali jak skvělé sportovní výkony, tak dechberoucí doprovodný program,“ řekl Jan Andrlík, předseda organizačního výboru Global Champions Prague Playoffs. 

„Třetí ročník vyhlížíme s velkým očekáváním – samozřejmě opět připravujeme pestrou podívanou a očekáváme ještě více diváků. V O2 areně se odehraje sportovní program, v němž budou o triumfy bojovat ti nejlepší jezdci a koně světa, přičemž jejich klání opět doprovodí originální show pod taktovkou režiséra Michala Cabana. Navíc budeme zveřejňovat ještě několik velkých překvapení, vč. návštěvy světové koňské superstar, která bude mít při Prague Playoffs svou premiéru v České republice! V permanenci bude i O2 universum, které bude sloužit jako tréninková plocha těsně před závody a diváci si v něm budou moci nakoupit suvenýry a jezdecké potřeby.“

Pro české diváky bude zcela jistě lákadlem domácí tým Prague Lions. Sestavu pro sezonu 2020 tvoří dvojice belgických jezdců Niels Bruynseels a Wilm Vermeir, Češka Anna Kellnerová, dva nizozemští jezdci Marc Houtzager a Jur Vrieling a Španěl Sergio Alvarez Moya.

Nejvýše postaveným jezdcem v týmu je Belgičan Niels Bruynseels, kterému aktuálně patří 20. místo ve světovém žebříčku FEI Longines Jumping Rankings. Nizozemec Marc Houzager figuruje na 25. pozici. V roce 2020 se pod značkou Prague Lions premiérově představí dva nováčci – zkušený 50letý Nizozemec Jur Vrieling a 35tiletý Španěl Sergio Alvarez Moya. Pozice jezdce do 25 let nadále patří Anně Kellnerové, jež se na závodní scénu vrátila v lednu po půlroční pauze zapříčiněné zlomeninou nohy. Česká jezdkyně ale již v předstihu avizovala, že na prvních třech mítincích Global Champions (Dauhá, Mexico City, Miami) bude chybět. 

V Dauhá bude český jezdecký tým Prague Lions reprezentovat dvojice Belgičanů Niels Bruynseels, Wilm Vermeir a Jur Vrieling z Nizozemska. „Všichni koně a jezdci jsou v dobré kondici a do prvního závodu sezony vstoupíme sebevědomí,” říká Jessica Kürten, manažerka týmu Prague Lions. „Letošní olympijský rok je pro nás speciální. Tři členové Prague Lions budou pravděpodobně reprezentovat své země na olympijských hrách. Jsme na to hrdí, ale zároveň to znamená, že musíme vykompenzovat kvalitu koní. S Jurem a Sergiem máme v týmu dva skvělé profesionály s kvalitními koňmi. Vedle olympijských her jsou Prague Playoffs největším cílem sezony. Budeme se na tuto akci intenzivně připravovat a stejně jako v loňském roce se pokusíme zaútočit na pódium pro nejlepší,” dodává Jessica Kürten.

Vstupenky na Global Champions Prague Playoffs se dají pořídit v síti Ticketmaster a Ticketportal, ceny denních vstupenek začínají na 290 Kč, k dispozici také jsou zvýhodněné balíčky na celý program.

Foto Kateřina Návojová