Jan Andrlík: Diváci v O2 areně uvidí opět koňskou i artistickou show

ikonka

Závodní povrch pro GC Prague Playoffs dovezlo do Prahy čtyřicet kamionů. Dodavatelé nainstalovali desítky tun aparatury. Při galashow světového parkuru nebude chybět ani artistická show v režii Michala Cabana. Podrobnosti nám prozradil Jan Andrlík.
15.11.2021 20:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB


Na přípravách parkurové události roku v pražské O2 areně pracují stovky osob už více jak týden doslova 24 hodin denně. Nad všemi dohlíží ředitel Global Champions Prague Playoffs Jan Andrlík, který neskrývá spokojenost. 

„Jsme půl dne před harmonogramem, který jsme si určili. V tuto chvíli již zde pracujeme devět dní. Instalujeme veškerou infrastrukturu. Venku jsme připraveni a uvnitř probíhá instalace hardwarového vybavení. Poslední, co zbývá, je pokládka závodního povrchu v hlavní aréně,“ uvedl v pondělí odpoledne šéf organizačního týmu. O pár hodin později však již začaly najíždět do útrob největší multifunkční haly v české republice první nákladní automobily plně naložené směsí písku a geotextilií. 

„Závodní povrch vyžaduje náročnou logistiku a organizaci. Do Německa jsme vyslali kolem čtyřiceti kamionů, navíc z jednoho místa u Mnichova a jednoho u Lipska. Povrch pokládáme s pomocí laseru, aby byl v absolutní rovině. Ve středu na něm v O2 univerzum budou již koně trénovat a od čtvrtka se již bude skákat v O2 areně,“ upřesnil. 

Ještě před tím, než se do haly začal písek navážet, musela být instalována veškerá audiovizuální technika. „Techniky je tu skutečně hodně. Je to několik desítek tun různého vybavení. Máme několik firem, které nám dodávají vybavení, jelikož v České republice není jedna firma, která by byla schopna toto vše zajistit. Show program tak bude opět velmi zajímavý, diváci se mohou těšit opět i na umělecko-artistickou část v režii Michala Cabana,“ doplnil Andrlík. 

Diváci, kteří se rozhodnou do O2 areny zavítat, podle něj rozhodně nebudou litovat a nemusí se ani obávat dlouhého čekání u vstupu, kde bude potřeba předložit nejen platné vstupenky, ale i doklad o očkování, případně o negativním výsledku testu na covid. „Může to o něco zpomalit proces u vstupu, ale domnívám se, že to bude relativně rychlé. Diváci by tam neměli strávit více jak deset minut,“ dodal Jan Andrlík. 

Foto a video: Josef Malinovský