reklama 11A

Iveta Biolková: Z horse skijöringu v Kozlovicích chceme udělat tradici

ikonka

Třetí lednovou neděli uspořádali nadšenci do koní a motocrossu v Kozlovicích za Kovářovým lesem společný exhibiční závod motorek, koní a poníků s lyžaři za zády – Motocross a horse skijöring 2019. „Chceme z toho udělat tradici,“ říká Iveta Biolková.
28.01.2019 18:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Organizátorem této netradiční akce byl Motorsport Kozlovice v čele s ředitelem akce Davidem Škodíkem. Koňskou část měli na starosti Pavel Holešovský a Iveta Biolková.
 
„Jako veřejnou akci jsme společně motocross a horse skijöring pořádali vůbec poprvé, i když doma pro radost čas od času horse skijöring provozujeme, zejména když je dobrý sníh,“ prozradila Iveta Biolková z Trojanovic u Frenštátu pod Radhoštěm, kde o dostatek sněhu nebývá nouze. 
 
„Týden před akcí jsme to trénovali, a to nebylo zrovna ideální, ale před závodem více mrzlo, a navíc čerstvě připadl sníh, tak nakonec podmínky byly skvělé.“
 
Závodilo se na motokrosové dráze se spoustou zatáček. Došlo i na souboj koně s motorkou a k radosti všech příznivců zvířat kůň zvítězil. O výsledky však až tak nešlo, hlavní bylo se dobře pobavit. „Byla to spíš show pro diváky i samotné účastníky.“ 
 
Do budoucna by se ovšem z této zábavy mohl stát po vzoru zahraničních akcí regulérní závod. Ostatně, již tento týden začíná ve švýcarském Svatém Mořici tradiční White Turf, jehož součástí je i skijöring. 
 
Foto Radim Pustějovský



 
Podrobnosti o mezinárodních dostizích White Turf konaných v St. Moritz od roku 1907 najdete POD TÍMTO ODKAZEM

reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE