Ideal King prolomil smůlu v Deauville. Ukázal, že umí, radoval se Luka

ikonka

Loni nasbíral Ideal King tři vítězství na francouzských drahách, letos čekal na svůj první triumf až do středečního podvečera. V Deauville ukázal reprezentant stáje Leram opět velkou koncovku a potěšil nejen svého trenéra Václava Luku mladšího.
30.11.2022 19:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Pětiletý valach Ideal King ze stáje Leram ve středu podvečer zvítězil v handicapu classe 3 v Deauville. Svým úspěchem ukončil nejen vlastní sérii smolných startů z minulých měsíců, ale i čekání svého trenéra Václava Luky mladšího na sedmé letošní francouzské vítězství.

Bošovická centrála se dočkala prvního triumfu za posledních pět týdnů a celkově sedmnáctého v letošním roce. "Máme velkou radost, konečně se to podařilo," konstatoval Luka.

Loňský trojnásobný vítěz na francouzských drahách odskakoval do Prix du Manoir de la Caillerie (2500 m, 25 000 eur) s kurzem 81:10. Délphine Santiago ho na all-weather dráze jako obvykle usadila na chvostu pole a počkala na údernou koncovku svého svěřence.

Tmavý hnědák v cílové rovině akceleroval, dokázal se proplést mezi soupeři a v posledních 100 metrech rozhodl o svém vítězství. Druhý You Rock na něj v cíli ztrácel délku krku.

"Ideal King měl v poslední době smůlu na špatné průběhy dostihů, ale věděl jsem, že je v jeho možnostech letos ještě zvítězit. Dnes by dokázal uspět i v prvním oddělení," hodnotil Luka.

V předchozích šesti startech Ideal King vytěžil dvě umístění a po celou sezonu se držel na francouzské známce 35 kg.

Ilustrační foto: France Galop