reklama 11B

Hvězdy v Brně: Na CDI-W dorazí Morgan Barbancon či Frederic Wandres

ikonka

V brněnském jezdeckém areálu Panská lícha se ve dnech 21. - 23. června představí špičkoví závodníci v drezuře při 21. ročníku Světového poháru. Morgan Barbancon, Ulrike Prunthaller, Frederic Wandres nebo Alexandre Ayache.
18.06.2019 18:08  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Morgan Barbancon s hřebcem Sir Donnerhall II / Foto: Digishots
 
Pětadevadesát koní ze šestnácti zemí světa, to jsou přihlášky na letošní 21. ročník Velké ceny Brna, Světového poháru v drezuře koní. Na Panské líše se od pátku 21. června představí v nejvyšším stupni Grand Prix celkem 28 koní a to kategorii CDI-W a CDI3* jež jsou kvalifikační na Mistrovství Evropy 2019 a zároveň na Olympijské hry 2020. 
 

Hvězdy ve Světovém poháru

 
V kategorii CDI-W bodované do Světového poháru se představí třináct ambiciózních dvojic z jedenácti zemí. A bude se na co dívat! Světově známou německou prodejní stáj Kasselmann zastupuje dvaatřicetiletý 30. muž FEI světového žebříčku Frederic Wandres. Francie vyslala do Brna to nejlepší! Morgan Barbancon zaujímá v současné době se svým třináctiletým hřebcem Sir Donnerhall II Old 45. příčku FEI světového žebříčku a bude tak velkou favoritkou brněnského Světového poháru. Konkurovat jim bude určitě ve FEI světovém žebříčku 83. rakouská jezdkyně Ulrike Prunthaller s Bartlgut´s Quebec, která je k velké radosti pořadatele pravidelnou a úspěšnou účastnicí brněnského Světového poháru. Ulrike se nám představí s dalšími dvěma koňmi také ve velké rundě CDI3*, kterou vloni vyhrála. 
 
Nejen zahraniční závodníci se zúčastní CDI-W. Asi poprvé v historii brněnského CDI-W se na start postaví hned tři čeští reprezentanti: Tereza Hábová, Michal Košťál a Alena Ticová
 

Ayache ve Velké rundě CDI3*

 
Ve velké rundě CDI3*, patnáct koní, bude určitě dominovat kromě Ulrike Prunthaler brněnskému publiku známý Alexandre Ayache s patnáctiletým valachem Zo What, kteří jsou francouzskou pětkou. Českou republiku zde bude zastupovat v současné době nejúspěšnější jezdkyně Libuše Mencke se Syrio 2, Pavla Rubíčková s Xangai a Hana Vašáryová s Filipa.
 
Výtečné obsazení bude mít rovněž CDI3* Malá runda, kde se představí sedmnáct koní z osmi zemí. Čeští fanoušci budou držet palce především druhému vicemistrovi ČR 2018 Michalu Knoflíčkovi s Zun Light VDL, první vicemistryni ČR 2018 Kamile Kotyzové s Radula, Evě Jančaříkové s Kandro vyn Het Mattenhof, Adéle Neumannové s Heidekrug, Pavle Rubíčkové s Destino Pardinhos, Fabriciu Sigismondimu s Elegant a Haně Vašáryové se Santos Dumont. Na poslední chvíli se dohlásila Petra Miki Civišová.
 

V Brně dostanou prostor i mladé naděje

 
K vidění budou i naděje české drezury v túře CDIY pro mladé jezdce, kde nastoupí Aneta Havlíčková, v úlohách v rámci juniorské CDIJ ukáže své umění Julie Sekaninová, které v současné době patří ve FEI světovém žebříčku 133. příčka. Pro obě děvčata je tento závod přípravou na MČR 2019 a především na ME 2019, které se koncem července koná v Itálii.
Soutěžit se rovněž bude v kategorii pony, které se zúčastní 7 koní reprezentující ČR. Pro všechny to bude jeden z posledních závodů rozhodující o tom, kdo bude zařazen do družstva na ME (Polsko). Do dětské túry jsou přihlášeny 3 české dvojice, z nichž má již vyjetou kvalifikaci na ME dětí (Itálie) Marie Lumbachová s Colinda Valk.  
 
O prestiži této největší a nejvýznamnější drezurní akce v Česku svědčí i to, že jezdce budou hodnotit také čtyři olympijští rozhodčí. V neděli se diváci mohou těšit na velice atraktivní finálové volné sestavy na hudbu. Dá se říci, že koně budou tančit.
 
Vstup do areálu je po všechny tři dny zdarma, pro malé návštěvníky je připravena jízda na koních, dílničky s jezdeckou tématikou a malování na obličej.
 

Vše můžete obrazem sledovat on-line v tomto odkazu, nedělní program sledujte TADY. Plakát můžete stáhnout ZDE

 
Začátek soutěží je od pátku 21. do neděle 23. června v 8.00 hodin. 
 
 
Zdroj: tisková zpráva pořadatele




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE