Hvězdy fotbalového Liverpoolu čeká dostihový debut. Koně mají u Owena

ikonka

Šestice fotbalových hvězd v čele s liverpoolským kapitánem Jordanem Hendersonem si pořídila dvouletého hřebce Mr McCanna, kterého v úterý čeká dostihový debut v Leicesteru. Vše od jména koně a dresu až po místo tréninku souvisí s Liverpool FC.
31.05.2021 16:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Na první pohled to nebude nic víc než obyčejný dostih dvouletých na pět furlongů v Leicesteru. Úternímu British Stallion Studs EBF Novice Stakes se přesto dostane široké publicity nejen v britských médiích. Svůj debut v něm absolvuje hřebec Mr McCann v majetku šesti špičkových fotbalistů.

Na Kodiacova syna, pořízeného na breeze-up dražbě za 65 000 guinejí, se skládají kapitán Liverpoolu Jordan Henderson, jeho týmoví kolegové James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson a současný hráč Brightonu Adam Lallana.

Stáj ATC Group - její název obsahuje počáteční písmena křestních jmen všech spolumajitelů - má pochopitelně červený dres. Hnědák je pojmenován po mluvčím Liverpool FC Mattu McCannovi a trénuje pod dohledem Toma Dascombea ve stájích liverpoolské legendy Michaela Owena.

 

Čtěte také: Cote Jardin zůstává letos neporažen, ve Vitteaux vyhrál pod rukama

 

"Je skvělé, že se kluci rozhodli vstoupit do dostihového sportu. Pravidelně je zásobujeme informacemi o pokrocích koně a několik z nich se už bylo podívat na ranní práci," řekl Owen listu Racing Post.

V prvním startu kariéry narazí Mr McCann na pětici soupeřů. "Na dražbě se nám líbil a od té doby, co je u nás, zatím neudělal nic špatně. Jsem si jist, že se bude zlepšovat a byl bych velmi zklamán, kdyby si s ním jeho majitelé neužili trochu zábavy," dodal Dascombe.

Jak upozornil Racing Post, na sobotních galopech došlo k pikantní situaci. "Docela jsme se nasmáli, když Mr McCann v tréninku potkal dvouletka Red Power ze stáje Sira Alexe Fergusona. Bylo to trochu jako Liverpool proti Manchesteru United. Neřeknu ale, kdo byl lepší," konstatoval Dascombe.

Dva z hřebcových spolumajitelů, Henderson a Alexander-Arnold, figurují v předběžné nominaci Anglie na fotbalové Euro.

Ilustrační foto: Ivan Krejza