reklama 11B

Hvězdou 121. ročníku Fieracavalli bude žijící legenda Michel Robert

ikonka

Verona se v první polovině listopadu stane dějištěm již 121. ročníku mezinárodního koňského festivalu Fieracavalli. K vidění bude krom bohaté nabídky veletrhu také špičkový parkurový sport, kde se představí legenda Michel Robert, či umělecká show.
30.09.2019 09:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V italské Veroně se představí parkurové špičky, které poměří síly na oblíbených závodech Jumping Verona či ve druhém ročníku závodů Fieracavalli Grand Prix 121x121. Návštěvníci mohou objevit nové produkty a služby či se nechat unést do světa fantazie při umělecké show Gold Gala či při výstavě současného umění. Nebude chybět ani program pro laiky i děti. Letošní ročník jezdeckého veletrhu proběhne na výstavišti Veronafiere od 7. do 10. listopadu.
 
Na výstaviště Veronafiere se vrací Fieracavalli Grand Prix 121x121. Loňská novinka symbolizovala 120 ročníků veletrhu, pro její úspěch se ji pořadatelé rozhodli opět zařadit. Letos však A6* závody rozšířili o jednoho jezdce navíc. Pravidelní návštěvníci se opět mohou těšit na Jumping Veronu, 19. ročník jediných parkurových skokových závodů Longines FEI World Cup na italské půdě. Uzávěrka přihlášek je ještě daleko, ale jedno jméno je již jisté – v kategorii CSI5*-W bude závodit legendární francouzský jezdec Michel Robert (narozený v roce 1948). Divokou kartu mu přidělil Organizační výbor závodů. Robert, olympionik a několikanásobný vítěz Evropského a světového skokového poháru, bude mít ve Veroně nabitý program. Kromě závodů se představí jako trenér, když povede lekce přirozené jízdy.
 
Gala D’oro spouští jezdeckou akademii a „Horse friendly arénu“
 
Fieracavalli předává své zkušenosti s koňmi již od svého prvního ročníku, a proto nyní zakládá odbornou akademii. Oficiálně zahájí její fungování na letošním ročníku a poté se veškerá výuka přesune do zázemí, které poskytuje Articolo V Horse Academy. „Cílem školy není učit lidi, jak se udržet v sedle, ale provozovat profesionální trénink spojený s uměním ve všech jeho podobách – od hudby, po pantomimu, tanec, grafiku, dokonce i žonglování a choreografii,“ popisuje Antonio Giarola, ředitel Gold Gala. 
 
Projekt, jehož cílem je porozumění, komunikace mezi koněm a člověkem či sdílení výukových nápadů, to je Horse friendly aréna v hale č. 9. Program vytvoří 6 italských škol, které se specializují na toto téma. Kromě teorie se návštěvníci mohou vzdělat při praktických demonstracích a workshopech. 
 
Zasněte se při show Gold Gala
 
Gold Gala, oblíbená jezdecká show bude bavit diváky po tři večery. Režisér Antonio Giarola představí jezdecká, hudební i taneční vystoupení pod tématem „Sny“. Ze své mezinárodní tour přijede Alex Giona s volnou drezurou, komediální trio The Horseman či sólistka Alizée Froment s jejím představením Angelus a další. Oblíbený večerní program představují také Fieracavalli nights, kdy se hala č. 5 rozezní v country melodiích, tanečních představení a workshopů.
 
Koně jako mistrovské dílo přírody 
 
Svátek koní nejí pouze o sportovních výkonech, ale i uměleckých zážitcích. Fieracavalli ve spolupráci s kurátorkou Federicou Crestani pro návštěvníky připravili výstavu současného umění. Motivem výstavy i propagačních materiálů celého ročníku jsou 4 živly – voda, země, vzduch a oheň. Kromě grafik budou v hale č. 8 k vidění i malby, fotografie a sochy obdivující koňskou krásu, ladnost a rychlost.
 
Webové stránky této akce najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto archiv pořadatele



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE