Hvězda Malin Baryard-Johnsson: V Římě vyhrála jako labuť i jako Švédka

ikonka

Největší hvězdou prvního víkendu série Global Champons v Římě se stala členka vítězného švédského týmu z olympijských her Malin Baryard-Johnsson. S klisnou H&M Indianou triumfovala společně s Christianem Ahlmannem v GCL a poté vyhrála i Grand Prix.
11.09.2021 22:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB



Švédka Malin Baryard-Johnsson prožívá úžasné sportovní období. Na nedávných olympijských hrách v Tokiu nejprve obsadila pátou příčku mezi jednotlivci a poté s národním týmem vyhrála zlato. Při Global Champions v Římě pro změnu nejdříve vybojovala společně s kolegou z družstva Shanghai Swans Christianem Ahlmannem nejvyšší příčku v Global Champions League a pak korunovala vydařený víkend v sedle třináctileté klisny H&M Indiany prvenstvím v Longines Global Champions Tour Grand Prix.

Spokojen musel být i Christian Ahlmann, neboť ten na devítiletém valachovi Mandato van de Neerheide skončil v hlavní soutěži druhý. Cílem rozeskakování hlavní soutěže s výškou překážek 160 centimetrů projel v čase o více jak sekundu pomalejším. To ho stálo nejen vítězství, ale také zlatou vstupenku do Super Grand Prix v Praze a v neposlední řadě si z tohoto klání odvezl o 39 tisíc eur méně. Zatímco vítězka vyhrála 99 tisíc eur, druhý umístěný „jen“ 60 tisíc. 

Podstatně menší časový rozdíl byl mezi druhým a třetím v pořadí. Harrie Smolders, který se kvalifikoval do Super Grand Prix před nedávnem v Hamburku, totiž s valachem Monacem zaostával za Ahlmannem jen o sedm setin, a ty znamenaly ztrátu 15 tisíc eur. 

Do Velké ceny v Římě se kvalifikovala díky velmi dobrému výkonu v předešlé soutěži i Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can OLD, ale byla již předem rozhodnuta do ní nenastoupit. „Bylo mi to trochu líto, jelikož Catch Me skákala opravdu skvěle. Ale jsou závody, kdy je potřeba myslet do budoucna, nebo naopak i zpětně. Máme za sebou olympijské hry a s Nielsem Bruynseelsem, jenž mi pomáhal připravovat se před Římem, jsme se domluvili, že v Grand Prix startovat nebudu. Počkáme na další starty v Global Champions a budeme se připravovat na zbytek sezony – tedy na Prahu a Playoffs. Jsem ráda za toto rozhodnutí a myslím, že bylo správné,“ vysvětlila Anna Kellnerová.

Psali jsme: Medaile z Říma byla blízko. Prague Lions jsou opět čtvrtí, už potřetí

V průběžném pořadí seriálu Longines Global Champions Tour po dvanáctém kole stále vede Edwina Tops-Alexander, přestože si nepřipočetla tentokrát žádné body. Získala jich sice čtrnáct, ale jelikož bodovala již podeváté, tak se škrtá nejnižší bodový příděl, a to byl právě tento z Říma. První výsledek škrtá i Olivier Robert, který je s 208 body druhý. Na třetí řádek tabulky se dostal Ben Maher, jenž má čerstvě 201 bodů. Následují Max Kühner, Peder Fredricson, Sergio Alvarez Moya, Christian Ahlmann, Spencer Smith, Alberto Zorzi a Bart Bles.  

Italská metropole bude hostit Global Champions i v následujících dnech. Přesně za týden tam proběhne třináctý mítink, z něhož vzejde další kvalifikovaný do listopadové Super Grand Prix v Praze. V té mají zatím právo startovat Niels Brynseels, Olivier Robert, Ben Maher, Peder Fredricson, Darragh Kenny, Sameh El Dahan, Sergio Moya, Scott Brash, John Whitaker, Daniel Deusser, Harrie Smolders a nově i Malin Baryard-Johnsson. 

Do tohoto seznamu přibydou už jen tři jména. Necelý měsíc po závodech v Římě zamíří tento prestižní seriál na dva týdny do slovenského Šamorína a pak už se všichni budou chystat pouze na galashow světového parkuru GC Prague Playoffs, kterou bude hostit libeňská O2 arena od 18. do 21. listopadu.

Foto: Josef Malinovský