reklama 11A

Hruška vyhrál Velkou cenu Olomouce. Lídr ČSP tentokrát dojel třetí

ikonka

Pouze dvě dvojice dokázaly překonat základní parkur i finále Velké ceny Olomouce bez penalizace. Vítězem se nakonec stal Jiří Hruška s Oridou-M. Aktuální lídr Českého skokového poháru Jan Štětina si vedení v žebříčku udržel. Tentokrát byl však třetí.
14.07.2019 18:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Základní část Creditas Velké ceny Olomouce překonalo pět účastníků bez trestných bodů. Tina Šalková s Dartaňanem 1 i Tanya Levorchick s Coco d Eclipse si ovšem napodruhé připsaly čtyři trestné body a zařadily se až na konečné páté, resp. čtvrté místo. 
 
Lucie Strnadlová s Fall River Blue VDL chybovala ve finále dokonce dvakrát a skončila až osmá za Kateřinou Kubrickou s Lentilkou 3 a Janem Chýlem s Abdulahem B. Nejlépe si s nástrahami finálového kurzu poradil Jan Štětina s Gylordem-S, ale nesl si čtyřbodové zatížení za jednu chybu v úvodu soutěže a skončil tak třetí. 
 
Dvě nejvyšší pozice totiž obsadili jezdci, kteří se svými koňmi nechybovali ani jednou. Nikole Grünthalové s Leandrem S chyběly k vítězství více jak dvě vteřiny. Ty ztrácela na Jiřího Hrušku s Oridou-M, jehož výsledný čas byl 39,27 sekundy.
 
Zkrácený záznam soutěže odvysílá Česká televize ve čtvrtek od 6.30 hodin a v sobotu od 10.30 hodin na programu ČT Sport.
 
Před Velkou cenou Olomouce proběhly v neděli ještě dvě soutěže zařazené do rámcových seriálů. V Czech Junior Cupu se nejvíce dařilo Kláře Poledňákové na třináctiletém valachovi Spellboundovi. Soutěž pro jezdce do 25 let ovládla Natálie Ulčová s Demontem. 
 
Kompletní výsledky najdete na webu www.ceskyskokovypohar.cz
 
 
Foto Zenon Kisza




Štítky: ČSPOlomoucskoky
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE