Historie se opakuje. Ve Veroně podruhé vyhráli Delestre a Hermes Ryan

ikonka

Podruhé v kariéře ovládl francouzský jezdec Simon Delestre v sedle valacha Hermes Ryan soutěž parkurového Světového poháru ve Veroně. Stejná dvojice tam triumfovala už před šesti lety. Zpestřením programu CSI5* byla soutěž družstev.
07.11.2021 19:33  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

V neděli 7. listopadu proběhlo ve Veroně třetí kolo letošní halové části parkurového Světového poháru Západoevropské ligy FEI. Té předcházela páteční kvalifikace s překážkami do 155 centimetrů. Jejím vítězem se stal Švéd Peder Fredricson, který v sedle holandského valacha H&M Christiana K ovládl rozeskakování. Do cíle dojel s nulou a v čase o pouhých šest setin sekundy kratším než druhý Willem Greve na Highway M TN.
 
Zajímavým kláním druhého dne byla soutěž pro dva týmy. V té proti sobě nastupovali vždy dva jezdci a ten, který dojel s lepším výsledkem, získal pro svůj celek bod. Za členy družstva Jumping Verona bodovali Jack Whitaker, Olivier Philippaerts a Luca Marziani. Zapsali tak tři body proti dvěma, které pro tým Scuderia 1918 získali Daniel Deusser a Kevin Staut.
 
Vrcholem mítinku pak byla nedělní stošedesátka započítávaná do série World Cup. Do rozeskakování postoupilo jedenáct bezchybných dvojic, z nichž pět zajelo i rozhodující parkur čistě. Nejrychlejší byl Francouz Simon Delestre v sedle ryzáka Hermes Ryan. Ten si tak připsal už druhé vítězství v historii veronského Světového poháru. Se stejným koněm vyhrál i v roce 2015. Druhé místo vybojovala trochu překvapivě Němka Kendra Claricia Brinkop s belgickou hnědkou Kastelle Memo. 
 
V čele bodování Západoevropské ligy je po třech kolech Nizozemec Kevin Jochems, jenž vyhrál první kolo v Oslu a bodoval i o dva týdny později v Lyonu.
 
Foto: FEI/Massimo Argenziano