reklama 11B

Historie se opakuje. Češi druzí v kvalifikaci, na OH pojede Ukrajina

ikonka

Stejně jako před čtyřmi lety v Šamoríně, i v letošní přímé kvalifikaci na olympijské hry v Budapešti porazil tým Ukrajiny českou národní reprezentaci a získal tak postup do Tokia. Podrobné informace a výsledky najdete v článku níže.
28.06.2019 14:12  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C

Sledovali jsme s vámi online celou dvoukolovou soutěž týmů v Budpešti. Přinesla nebývalé množství chyb, dva pády a také zklamání českým jezdcům a jejich fanouškům. I když druhé místo je krásné, k olympijskému snu zase krok chyběl.  Výsledky jsou zde

AKTUALIZACE 29. 6. 10.00 HOD.: „Tráví se to těžce. Předčilo to naše očekávání. Vše mohlo být jinak. Život jde dál.“ To jsou emotivní slova českých parkurových jezdců po neúspěšné olympijské kvalifikaci v Budapešti. Pachuť zůstává i kvůli situaci kolem zranění ukrajinského koně. 

Původně web Jezdci.cz informoval v on-line reportáži o tom, že ukrajinský parkurový tým, který je mimochodem složený ze tří původně německých a jednoho maďarského jezdce, v olympijské kvalifikaci v Budapešti vyhrál s náskokem 17 trestných bodů. Není tomu tak – nakonec je rozdíl jen osmibodový, jelikož Ulrich Kirchhoff s koněm Al Pacino 62 byl vyloučen i z druhého kola. Takto se započítával výsledek Andre Schrodera s Allegrem, jenž nasbíral v druhém kole 18 bodů. Celkem jich tedy má Ukrajina padesát a Česká republika o osm více.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Smutek, zklamání i smíření. Emotivní zpovědi Čechů po OH kvalifikaci

 

17:02 - KONEC! Soutěž uzavírá René Tebbel s 16 trestnými body. To znamená celkem 41 trestných bodů pro Ukrajinu. Ta tak vítězí a získává, stejně jako před čtyřmi lety, přímou kvalifikaci na OH do Tokia. Druhou příčku obsadila s odstupem 17 trestných bodů Česká republika, třetí je domácí družstvo Maďarska. 

16:59 - jede Aleš Opatrný s Forewerem. Shazuje dvě překážky plus překročený  čas, který dělá potíže téměř všem. Je z toho 9 bodů. Česká republika má celkem 58 trestných bodů  z obou kol 

16:53 - Ulrich Kirchhoff tenotkrát bez pádu, dovezl 9 bodů Ukrajině. Bulhaři další účast vzdali. Startuje Maďarka Mariann Hugyecz a dělá tři chyby. 

16:51 - jede Ondřej Zvára s Cento Lanem. Chybuje třikrát a inkasuje i body za čas. Celkem 17 trestných bodů. 

16:47 - Andres Schröder na Alegrovi zapisuje Ukrajině 18 trestných bodů. Pořád není nic ztraceno, ale zbytek českého týmu už nesmí příliš chybovat. Vyloučení si dovolit nemohou. Bulhar Anton Datzinski dovezl 14 bodů. Stejný výsledek má i maďarská dvojice Balasz Horváth a Zordon.

16:44 - Emma de Moussac s J.C.S. Chacco Diou je na trati. Po pěkné jízdě má klisna opět problém s vodou a Emma padá. Je vyloučena.

16:42 - domácí tým zastupoval jako druhý Gabor Szabo a týmu započítává 9 trestných bodů. 

16:38 - Ferenc Szentirmai z Ukrajiny nechybuje na překážkách a inkasuje jen 2 body za překročení času. Na parkur je Bulhar Ivaylo Bonev. Také on zvládl druhou jízdu lépe. Má 9 trestných bodů.

16:34 - česká dvojice Zuzana Zelinková a Caleri II přidává 9 trestných bodů. 

16:31 - Rossen Raitchev zajel lépe než napoprvé. Chyboval dvakrát. Maďarský reprezentant Andras Kovy jun. zapisuje 18 trestných bodů.

16:30 - START DRUHÉHO KOLA - dle online startovní listiny se zdá, že Litva další účast vzdala a začínat bude Bulhar Raitchev.

15:53 - první kolo skončilo. Nejlépe je na tom Ukrajina se 14 body. Češi jsou druzí s 23 body. Start druhého kola by měl být za 30 minut. V další části soutěže jdou týmy podle výsledků z prvního kola. Nastoupí tedy v pořadí Litva, Bulharsko, Maďarsko, Česko a Ukrajina. 

15:50 - první kolo uzavírá Maďarka Mariann Hugyecz na Chacco Boy s 13 trestnými body. Domácí družstvo půjde do druhého kola s 29 body. 

15:48 - Angel Niagolov je posledním zástupcem Bulharska. Je na parkuru. Z Buhlarů je nejlepší, zapisuje 6 bodů. Celkem má tým 34 trestných bodů po první části soutěže. 

15:44 - Litevec Andrius Petrovas je jedničkou týmu. Ale ani jemu kurz nesedl, jízdu vzdal. Litva má celkem 79 trestných bodů. Za Ukrajinu uzavírá Rene Tebbel na Saxo de la Cour. Jako první v celé soutěži nechybuje na překážkách. Inkasuje jen 2 body za čas. Ukrajina má před druhým kolem 14 trestných bodů.  

15:41 - posledním českým jezdcem je Aleš Opatrný s Forewerem. V cílí má 9 trestných bodů. Celkem mají Češi z prvního kola 23 trestných bodů po škrtu výsledky Emmy de Moussac.

15:38 - Anton Datzinski z Bulharska zapisuje svému družstvu 26 bodů. Domácí dvojice Balasz Horvath a ryzák Zordon přiváží 10 trestných bodů.

15:32 - Řekové už v soutěži neporkačují. Litevec Zigmantas Sarka na hřebci Aster nasbíral 31 trestných bodů. Na trati je třetí Ukrajinec. Rodilý Němec a olympijský vítěz z Atlanty Ulrich Kirchhoff. Karty se začínají míchat. Kirchhof je vyloučen pro pád na vodním příkopu! Jeho výsledek se tedy bude škrtat.

15:30 - dalším českým želízkem v ohni je Ondřej Zvára se zkušeným hřebcem Cento Lanem. Týmu zapsal 9 trestných bodů. 

15:26 - druhé jízdy uzavírá Maďar Gabor Szabo s 13 trestnými body

15:23 - Ukrajinu jako druhý reprezentoval původem německý jezdec Andre Schröder na Allegrovi. Dovezl 6 trestných bodů. Bulhar Ivaylo Bonev s bělkou Dendence VDL chybuje třikrát, celkem má 14 trestných bodů. Velkým problémem je stanovený čas.

15:20 - druhá řecká jezdkyně Anna-Maria Papageorgiou dopadla stejně. Řekové mají dvě vyloučené dvojice ze dvou, celý tým je tedy ze hry. Litevec Irmantas Grikienis inkasuje 26 trestných bodů.

15:17 - na trati je Emma de Moussac s Chacco Diou! Bohužel je po dvou odmítnutích poslušnosti na vodě vyloučena. Ondřej Zvára a Aleš Opatrný musí zajet co nejlépe. Výsledek Emmy se bude škrtat.

15:15 - domácí barvy hájil Andras Kovy jun. Maďaři mají zatím 6 trestných bodů. 

15:10 - Ferenc Szentirmai na Valourovi dovezl pro Ukrajinu 6 trestných bodů. Následující bulharská dvojice Rossen Raichev a Chester inkasovala 14 trestných bodů. Zdá se, že na pár výjimek je kurz Fina Akiho Ylänneho pro jezdce oříškem. Nejlépe zajela stále Zuzana Zelinková.

15:06 - za Řecko zahájila jezdkyně Ioli Mytilineou a byla vyloučená pro dvojí neposlušnost. Donatas Janciauskas v barvách Litvy zapsal svému týmu 22 trestných bodů. Startuje první Ukrajinec.

15.00 - ZAČÁTEK SOUTĚŽE. Jako první startovala Zuzana Zelinková s Calerim. Dovezla 5 trestných bodů za jednu chybu na oxeru v dvojskoku a lehké překročení času. 

 

Celkem šest skokových týmů ze skupiny C dorazilo do Budapešti, aby se tam utkaly o jediné postupové místo na olympijské hry do Tokia. Druhé družstvo pak postoupí ze soutěže, která se pojede v neděli 30. června v Moskvě. 
 
Česká republika vyslala reprezentaci do Maďarska. Závodit budou ve složení Zuzana Zelinková a Caleri II, Emma de Moussac a J.C.S. Chacco Dia, Ondřej Zvára s Cento Lanem a uzavírat bude Aleš Opatrný na Forewerovi. Češi si vylosovali jedničku, a tak jako úplně první vstoupí do kolbiště Zuzana Zelinková. 
 
Proti nim se postaví podle pořadí losu Řekové, Litevci, Ukrajinci, Bulhaři a Maďaři. Respekt budí Ukrajina, jež je tradičně složená z jezdců narozených v západní Evropě. Startovat za ně bude Ferenc Szentirmai, původem Maďar, který byl u postupu týmu do Ria před čtyřmi lety.  Zbytek celku jsou jezdci, kteří reprezentovali Německo. Andre Schröder za naše západní sousedy jezdil ještě v roce 2013. Reného Tebbela a zejména zlatého olympijského medailistu z Atlanty Ulricha Kirchhoffa netřeba představovat. Přestože jeho medaile je už trochu „vousatá“, v sestavě Ukrajiny je stále velmi silným prvkem.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE