reklama 11B

Hentšel vyhrál Grand Prix v Šamoríně. Moc lepší už to být nemůže, řekl

ikonka

V pátek byl Marek Hentšel s Trend Delsendamem Z ve velké túře Danube Spring Live v Šamoríně druhý, v sobotu hlavní soutěž vyhrál a nejinak tomu bylo i v nedělní Grand Prix. „Celý víkend se opravdu povedl. O moc lepší to již být nemůže,“ řekl.
18.04.2021 20:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Celkem deset dvojic dokončilo základní parkur Grand Prix Equistyle při závodech Danube Spring Live v Šamoríně bez penalizace. Dvě se rozhodly do rozeskakování nepokračovat, a tak se o nejvyšší příčky utkala osmička jezdců a koní.
 
Po dvou koních sedlali na zkráceném parkuru Marek Hentšel a Igor Šulek. V sedle Wavo Aramis byl Šulek nejrychlejší ze všech, ale jedna chyba jej odsunula na šesté místo před taktéž chybujícího Gamblera, jehož sedlal stejný jezdec. 
 
Naopak Marek Hentšel v obou případech dokončil čistě. Censor byl o sekundu pomalejší než Trend Delsendam Z a skončil čtvrtý. S Trendem Marek Hentšel vyhrál, stejně jako v sobotu, a i v tomto případě se hned za ním umístil Sergej Motygin s Dylanem. 
 
Třetí příčku vybojovala Sára Štangelová na Chacco Blue Diamond.  Nejpomalejší z bezchybných byl Ondřej Pospíšil na Einfachovi, jemuž patřil pátý řádek mezi nejlépe umístěnými. Výsledkovou listinu rozeskakování uzavíral Jan Štětina ve dvojici s Gylordem. 
 
„Pocity jsou perfektní. Když se vyhraje, tak je to vždycky fain. Koníkovi se dařilo celý víkend, v pátek byl ve velké túře druhý, včera vyhrál hlavní soutěž, dnes také, takže skvělý víkend,“ spokojeně konstatoval Marek Hentšel. 
 
„Principiálně vím, že Trend je rychlejší, a tak jsem věděl, že pokud neudělám chybu, tak budu rychlejší než s Censorem. Ale Censor mě mile překvapil, že byl dnes opatrný i rychlý. Dnes se vše perfektně povedlo, o moc lepší to být už nemůže,“ dodal spokojeně vítěz v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV, která víkendové soutěže přenášela ze Šamorína živě. 
 
Foto Aleš Erbek
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE