reklama 11D

Guerdat vládne už rok světovému žebříčku. Z Čechů nejvýše De Moussac

ikonka

Už dvanáct měsíců nepřetržitě drží post světové jedničky v parkurovém skákání Švýcar Steve Guerdat. V těsném závěsu za ním je jeho krajan Martin Fuchs. Jak si vedou vedle nejvýše postavené Češky Emmy de Moussac, také další naši jezdci?
04.12.2019 18:32  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Mezinárodní jezdecká federace FEI vydala s koncem listopadu další aktualizaci parkurového žebříčku Longines Ranking. Už dvanáct měsíců v řadě v něm kraluje švýcarský jezdec Steve Guerdat. Druhý je jeho krajan úřadující mistr Evropy Martin Fuchs a třetí místo patří Danielovi Deusserovi z Německa.
 
Toho následuje šampion Global Champions 2019 Ben Maher (GBR) na čtvrtém místě a Pieter Devos (BEL) na páté příčce. V TOP 10 jsou v pořadí od šestého do desátého místa ještě Švéd Peder Fredricson, Američanka Beezie Madden, Ir Darragh Kenny, Němec Christian Ahlmann a Henrik von Eckermann ze Švédska.  
 
Z českých jezdců je nejvýše Emma de Moussac na pozici číslo 211. Pátou pětistovku otvírá Aleš Opatrný a třetí z Čechů je Sára Vingrálková, která je přitom věkově ještě v juniorské kategorii.
 

Celý žebříček najdete ZDE

Foto: FEI / Lizz Greg





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE