reklama 11A

GP Olomouc FEI World Cup patřila Italovi Camilli. Štěrba dokončil pátý

ikonka

Z téměř čtyřiceti dvojic se po základním kole probojovalo do rozeskakování olomoucké GP pouhých šest jezdců a mezi nimi i Čech Jakub Štěrba. Nakonec byl s jednou chybou dekorovaný na pátém místě. Vítězství putovalo do Itálie díky Emanuelu Camilli!
23.06.2019 15:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

Pro jezdce olomoucké Grand Prix připravil italský stavitel parkuru Uliano Vezzani opravdu náročný kurz. Z téměř čtyřicítky startovních dvojic se základním kolem probojovalo pouhých šest jezdců, mezi nimi i český reprezentant z píseckého hřebčince, Jakub Štěrba v sedle devítiletého hřebce Warness. Ten startoval v rozeskakování jako první, v němž jednou chyboval, a tak si odnesl s časem 40,08 také čtyři trestné body. Dekorovaný byl jako pátý nejlepší. Další česká dvojice, která se zúčastnila slavnostního dekorování, dokončila základní kolo se čtyřmi trestnými body a byl jím Rudolf Doležal a Quattro Cento na sedmé příčce.

O medailové pozice se podělily Itálie a Severní Makedonie. S bronzem se musel spokojit i přes nejrychlejší čas Luka Zaloznik na koni Chablou, inkasovali navíc také smolnou chybu na poslední překážce. Stříbro získala bezchybná italská dvojice Clementina Grossi a Zquasimodo R. Vítězství v letošní Grand Prix Olomouc FEI World Cup patřila dalšímu reprezentantovi Itálie, Emanuelu Camilli na desetiletém valachovi Jakko.

Výsledky najdete ZDE. On-line přenos můžete sledovat na EquiTV.cz!





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE