reklama 11D

Gosden to dokázal. Oslavil 3000. vítězství a vyhlíží další milník

ikonka

John Gosden je od tohoto týdne členem elitního "klubu 3000". Trenér Enable a celé řady dalších hvězd, který zažívá další výbornou sezonu, oslavil kulaté vítězství v Kemptonu.
31.10.2019 13:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
John Gosden se ve středu stal desátým trenérem, jemuž se podařilo dosáhnout 3000 vítězství na britské půdě. Jubilejní bod mu zajistil tříletý valach El Misk v handicapu na 2400 metrů v Kemptonu.
 
Trenér výborné Enable je nyní na nejlepší cestě získat svůj čtvrtý titul britského šampiona. 68letý Gosden si letos ve Velké Británii připsal mimo jiné Oaks s Anapurnou a St. Leger díky Logicianovi, o pravidelný přísun úspěchů v grupách 1 se staraly stájové hvězdy Enable a Stradivarius.
 
Členy elitního britského "klubu 3000" jsou kromě Gosdena ještě Mark Johnston, Richard Hannon starší, Martin Pipe, Michael Stoute, Henry Cecil, John Dunlop, Nicky Henderson, Barry Hills a Paul Nicholls.
 
Kempton se v posledních dnech stal shodou okolností dějištěm ještě jednoho milníku. Dlouholetý lídr britských trenérských statistik Mark Johnston překonal svůj vlastní rekord v počtu vítězství za jeden kalendářní rok. Bavardages byl jeho 236. letošním vítězem.
 
Johnston, první trenér dvojnásobného Koně roku Darsalama, stanovil už loni také celkový britský rekord 4194 vítězství.
 
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE