Global Champions v Mexiku. Dorazí tam osm jezdců z TOP10 i Kellnerová

ikonka

Osm z deseti nejlepších jezdců v žebříčku Longines Global Champions Tour je připraveno bojovat o další body v této prestižní parkurové sérii při třetím kole v Mexico City. V rámci GCL tam bude startovat i členka týmu Prague Lions Anna Kellnerová.
27.04.2022 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB



Do Mexico City se již postupně sjíždění nejlepší parkuroví jezdci světa, kteří se tam budou účastnit třetí etapy Longines Global Champions Tour a Global Champions League 2022. Závodit se bude v nadmořské výšce 2250 metrů, na níž si koně zvykají již několik dnů. Na rozdíl od mnoha jezdců do Mexika totiž přiletěli rovnou z Miami, kde se před necelými dvěma týdny uskutečnil druhý mítink letošní sezony.

Pořadatelé se mohou pochlubit tím, že třetí díl seriálu proběhne za účasti osmi z deseti nejvíce bodujících jezdců do žebříčku LGCT. Aktuálním lídrem je s 59 body vítěz prvního kola v Dauhá – Němec Ludger Beerbaum, jemuž doslova šlape na paty s dvoubodovou ztrátou Ir Michael Duffy. Tomu se na rozsáhlém travnatém kolbišti v Mexico City pravidelně daří. Na třetí příčce je aktuálně další z německých jezdců – Christian Ahlmann, jenž dosud nasbíral 53 bodů. Dalšími na seznamu účastníků jsou čtvrtý v pořadí Bart Bles, vítězka nedávné LGCT Grand Prix v Miami Beach Katrin Eckermann zaujímající pátý řádek tabulky, dále pak šestý Maikel van der Vleuten, sedmý Michael Pender a v neposlední řadě Jur Vrieling a Gilles Thomas. Tito dva jezdci jsou s 35 body shodně na desátém místě.

Psali jsme: GCL na Miami Beach byla opravdu těžká. Prague Lions byli jedenáctí

Za zmínku stojí také celá řada dalších světových jmen, jako například Shane Breen, Christian Kukuk, Darragh Kenny, Edwina Tops-Alexander, Ben Maher anebo třeba členové Prague Lions Pieter Devos a Niels Bruynseels. Oba jsou aktuálně v druhé desítce pořadí LGCT. Společně s nimi bude v Mexiku i Češka Anna Kellnerová, jenž je současně manažerkou týmu Pražských lvů. Ten se dělí s Paris Panthers o průběžné deváté místo v Global Champions League 2022 po dvou kolech. Vedou Berlin Eagles před Madrid in Motion, Hamburg Giants, Stockholm Hearts, Rome Gladiators, Shanghai Swans, London Knights a St Tropez Pirates. Celkem figuruje v sérii šestnáct celků. V základní části bojují především o umístění mezi elitní čtveřicí. To jim totiž zajistí přímý postup do semifinále GC Super Cupu při galashow světového parkuru Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 

Stejný počet, jako je družstev GCL, je i množství zlatých vstupenek do Super Grand Prix Longines Global Champions Tour. Ta proběhne v Praze v sobotu 19. listopadu a postoupí do ní všichni vítězové předešlých Velkých cen, případně další umístění, pokud by některý z jezdců vyhrál vícekrát během jedné sezony. Zatím mají jistou účast v O2 areně dva zmínění Němci – Ludger Beerbaum a Katrin Eckermann. Kdo bude třetí, to se dozvíme již v noci ze soboty na neděli, kdy se jede v Mexiku další Grand Prix LGCT. Soutěž začíná ve 23:15 středoevropského letního času a předcházet jí bude vrchol třetí části GCL. Její začátek je naplánován na 19:45 hodin našeho času a vysílat ji bude živě stanice Nova Sport 1 a Voyo.cz. 

Čtěte také: Prague Lions v Miami začali 13. místem. Byl to oříšek, říká Kellnerová

Úvod tohoto dvoukolového klání proběhne nezvykle jen o den dříve – tedy v pátek, a to od 16:00 hodin místního času, pro české fanoušky tedy od 23:00. Všechny soutěže, včetně těch rámcových, je možné sledovat živě na internetu prostřednictvím GCTV. Pořadatelé Global Champions pro letošek streamovací služby opět inovovali, a tak diváci mají k dispozici kromě jiného i odborné analýzy a mnoho dalšího. 

Veškeré podrobnosti jsou na webu www.gcglobalchampions.com, informace o přípravách GC Prague Playoffs zájemci najdou na adrese www.pragueplayoffs.com.

Ilustrační foto: David Horváth / CET
Zdroj: tisková informace Global Champions