Global Champions míří na sever. Stockholm čeká další nadupaný mítink

ikonka

Švédská metropole zažije během třetího červnového víkendu osmé kolo série Global Champions. Před domácí fanoušky předstoupí zlatí hrdinové z Tokia, tedy jejich vítězný tým. A s nimi řada jezdeckých superstar včetně členů družstva Pražských lvů.
14.06.2022 13:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Série Global Champions 2022 je ve své polovině. K dalšímu kolu se okruh plný napínavých momentů přesune z Francouzské riviéry do hlavního města Švédska. Ve Stockholmu se odehraje ve dnech 17. až 19. června už osmý mítink.
 
O body do žebříčků budou jezdci a koně bojovat na historickém olympijském stadionu, který je sám o sobě významným jezdeckým dědictvím. Existuje více než sto let, během nichž zažil olympijské hry 1912 a 1956 a také Světové jezdecké hry, jež se konaly v létě 1990.
 
Před domácím publikem se předvedou zlatí hrdinové z olympiády v Tokiu Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson a Henrik von Eckermann. V čele s nimi je přihlášena enormně silná jezdecká sestava, do níž patří také Jérôme Guéry, Daniel Deusser, Harrie Smolders, Marcus Ehning, Edwina Tops-Alexander, Rolf-Goran Bengtsson, Nicola Philipaerts a také vítěz obhájce triumfu v LGCT Grand Prix Stockholm Scott Brash.
 
Z aktuální top 10 v tabulce jednotlivců v rámci Longines Global Champions Tour odstartuje šest jezdců včetně lídra a vítěze letošní LGCT Grand Prix Hamburku Christiana Ahlmanna. Svou pozici má šanci vylepšit čtvrtý muž individuálního žebříčku Ben Maher. Olympijský šampion sebou do Skandinávie veze koňskou hvězdu nejtěžšího kalibru – ryzáka Explosiona W.
 
Ale jsou tu i další, kteří mohou promluvit do současného rozložení sil v seriálu. Například Pieter Devos. Ten bude zároveň v týmové soutěži Global Champions League hájit barvy družstva Prague Lions, a to spolu s Leopoldem van Astenem.
 

Psali jsme: Prague Lions letos podruhé vyhráli GCL. Dotahují se na Berlin Eagles

 
Program závodů slibuje skvělou podívanou. Prvním vrcholem mítinku je dvoukolová soutěž týmů Global Champions League. Úvodní část se odehraje v pátek 17. června od 18:15 hodin. Pojede se na překážkách s výškou do 155 centimetrů. Druhé kolo pak uvidí diváci o den později od 14:55 hodin a jeho překážky budou ještě o pět centimetrů vyšší. 
 
Sobotní podvečer bude patřit LGCT Grand Prix s překážkami vysokými do 160 centimetrů. Její začátek je stanoven na 18:50 hodin. Jezdci nebudou bojovat pouze o cennou trofej, ale také o vstupenku do Super Grand Prix, jež se tradičně pojede při listopadové galashow světového parkuru GC Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. Účast v ní si již zajistili Ludger Beerbaum díky vítězství v Dauhá, Katrin Eckermann po triumfu na Miami Beach a Denis Lynch, který byl druhý v Mexico City za již kvalifikovaným Ludgerem Beerbaumem. V Madridu při čtvrtém kole nenašla přemožitele Sanne Thijssen a třetí kvalifikovanou ženou je Malin Baryard-Johnsson, která zazářila v St. Tropez. Praha uvidí také Christiana Ahlmanna – vítěze Velké ceny Hamburku a prozatím poslední superstar, jež má také jisté místo v Super Grand Prix je Daniel Deusser, který nenašel přemožitele v Cannes.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions