reklama 11A

Global Champions 2019: V Mexiku se bude skákat 2250 metrů nad mořem

ikonka

Ve čtvrtek 11. dubna odstartuje v Mexico City druhé letošní kolo seriálu Global Champions. Do mexické metropole míří nejlepší jezdci a koně světa. Své síly změří na nejtěžší možné obtížnosti. Navíc v mimořádných podmínkách nadmořské výšky 2250 metrů.
08.04.2019 17:27  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Účastníci seriálu Global Champions vystřídají v sezoně místa, která se nacházejí na třech kontinentech. První kolo již proběhlo na přelomu února a března v Dauhá v Kataru. Druhý mítink hostí Mexico City, a to od 11. dubna. 
 
Parkury vyrostou na kolbišti, které se nachází v nadmořské výšce 2250 metrů. Jejich autorem bude Španěl Javier Trenor.
 
Na startovních listinách se objeví šampioni LGCT Ben Maher (GBR), Edwina Tops-Alexander (AUS), Harrie Smolders (NED) a Scott Brash (GBR). Právě Brash vyhrál Grand Prix v Mexiku loni, a to s klisnou Ursulou, která již ukončila kariéru. 
 
 
Tyto hvězdy však budou čelit silné konkurenci. Dorazí Peder Fredricson (SWE), Lorenzo de Luca (ITA), Nicola Philippaerts (BEL), Olivier Philippaerts (BEL), Alberto Zorzi (ITA), Christian Ahlmann (GER), Simon Delestre (FRA), Daniel Deusser (GER), Pieter Devos (BEL), Gregory Wathelet (BEL), Bertram Allen (IRL), Malin Baryard-Johnsson (SWE), Maikel van der Vleuten (NED), Laura Kraut (USA), Henrik von Eckermann (SWE) a Kent Farrington (USA). Všichni budou usilovat o zlatou jízdenku do Prahy na Global Champions PlayOffs do soutěže Super Grand Prix. Účast si zajistí pouze vítěz Velké ceny.
 
První kolo týmového klání Global Champions League je na programu ve čtvrtek. O dva dny později se pojede druhé kolo a později také Grand Prix. V pátek se budou konat dvě rámcové soutěže.
 

Více ke Global Champions najdete ZDE

 
Foto: GCT / Stefano Grasso




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE