reklama 11A

GCL v Monaku zahájili nejlépe Vikingové. Prague Lions jsou zatím osmí

ikonka

Prestižní parkurová série Global Champions se dostala do poloviny sezony. Desáté kolo týmové soutěže GCL odstartovalo ve čtvrtek večer. Jediným týmem, který dokázal udržet nulu na bodovém kontě, jsou Scandinavian Vikings. Prague Lions dojeli osmí.
28.06.2019 07:32  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Pražské lvy reprezentují v Monaku při Global Champions League Marco Kutscher, Wilm Vermeir a Gerco Schröder. V pátek za tým nastoupili Marco Kutscher a Gerco Schröder, přičemž první jmenovaný s jedenáctiletou klisnou Chades Of Blue překonal náročný parkur s výškou překážek do 155 centimetrů bezchybně v solidním čase 74,38 sekundy. Schröder v sedle šestnáctiletého holštýnského valacha Glock´s Cognac Champblanc bohužel na tento výkon nedokázal navázat a dovezl devět trestných bodů po dvou chybách a penalizace za mírné překročení času. Prague Lions si tímto skóre v kombinaci se součtem časů 150,73 vyjeli průběžné osmé místo. Stejný počet bodů mají i Madrid in Motion a Doha Falcons na sedmé, resp. deváté příčce. Další tři celky mají pouze o bod méně. 
 
Jediný tým, který má po čtvrteční úvodní části dvoukolové soutěže na svém bodovém kontě nulu, jsou Scandinavian Vikings. Ty reprezentují Švédka Evelina Tovek na devítiletém valachovi Winnetou de la Hamente a Nor Geir Gulliksen v sedle třináctiletého valacha VDL Groep Quatro. 
 
Radost domácím fanouškům udělali zástupci Monaco Aces. Američanka Laura Kraut na desetiletém valachovi Curious George předvedla čistou jízdu. I když její brazilský kolega Marlon Módolo Zanotelli na devítiletém valachovi Koddac van het Indihof zaznamenal jednu chybu, čtyři trestné body stačily na druhý řádek průběžné výsledkové listiny. Nejblíže tomuto výsledku jsou Chantilly Pegasus, ti ovšem mají navíc dva body za překročení času. 
 
Páteční program závodů kategorie CSI5* v Monaku má na programu tři rámcové soutěže. Celý mítink vyvrcholí v sobotu, kdy od 17.00 hodin začne druhé kolo týmové Global Champions League a ve 20.15 naváže Grand Prix zařazené do túry jednotlivců – Longines Global Champons Tour. Vítěz této soutěže se stane desátým kvalifikovaným do listopadové Super Grand Prix, jež se uskuteční v rámci galashow světového parkuru GC Prague PlayOffs v pražské O2 areně. 
 
Připomeňme, že v úvodním kole v katarském Dauhá se kvalifikoval do Super Grand Prix v Praze Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku vyhrál belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval jeho krajan Pieter Devos. Jediné asijské kolo konané v Šanghaji vyšlo nejlépe izraelské jezdkyni Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. V Hamburku se dařilo domácímu jezdci Danielovi Deusserovi a středomořské klima sedmého závodu v Cannes svědčilo Nielsovi Bruynseelsovi. Ve Stockholmu vyhrál před domácím publikem Peder Fredricson a v prozatím poslední Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci Brit Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už mí díky úspěchu v Madridu účast jistou. 
 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se uskuteční v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti o sérii Global Champions jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE