reklama 11D

Fuchs: Jsem šťastný, že v Super Grand Prix LGCT letos nebudu chybět

ikonka

Global Champions Prague Playoffs 2019 zná pátého účastníka. V pražské O2 areně nebude od 21. do 24. listopadu chybět Švýcar Martin Fuchs, který vybojoval účast na prestižní Longines GC Super Grand Prix po vítězství v pátém kole GCL v Mardidu.
20.05.2019 17:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Šestadvacetiletý Fuchs na dvanáctiletém hřebci Chaplin nechyběl mezi jedenácti jezdci, kteří se utkali v napínavém rozeskakování. I napodruhé projelo cílem pět soutěžících bez jediného trestného bodu. Nejrychlejší čas – 39,49 sekundy zaznamenal Fuchs. Jen osmadvacet setin za ním zaostal Nizozemec Maikel van der Vleuten na klisně Daně Blue. 
 
„Můj kůň Chaplin jel skvěle. Měl jsem štěstí, že jsem jel jako poslední a věděl, co mám dělat. Podpora španělských fanoušků byla ohromná,“ okomentoval Fuchs. „Cílem každého jezdce je kvalifikovat se do LGCT Super Grand Prix. Loni se mi to nepodařilo, proto jsem teď opravdu šťastný, že při ní tentokrát nebudu chybět,“ uzavřel Fuchs. 
 
Mezi největší úspěchy švýcarského jezdce patří individuální stříbro ze Světových jezdeckých her v Tryonu z roku 2018 a dva týmové bronzy z evropských šampionátů (2015, 2017). Na olympiádě v Riu 2016 se Fuchs umístil na 9. příčce.  Jeho strýc Markus Fuchs získal stříbro v parkuru na olympiádě v Sydney 2000. 
 
Martin Fuchs se přidal ke čtveřici Danielle Goldsteinová, Pieter Devos, Jérôme Guery a Julien Epaillard, kteří si zajistili účast v Prague Playoffs 2019 díky vítězství v předchozích kolech seriálu Global Champions. 
 
Série Global Champions pokračuje v Hamburku od 30. května do 1. června. Kompletní informace o Global Champions najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o GC Prague PlayOffs jsou na stránkách www.pragueplayoffs.com.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE