reklama 11D

Francouzský hattrick! Comblot ještě neřekl poslední slovo, říká trenér

ikonka

Úspěšnou středu zažily české stáje na zahraničních drahách. Šestiletý valach Comblot ze stáje Leram slaví čistý hattrick na francouzských drahách, v Miláně se zrodila hned dvě vítězství. Postarali se o ně Ivo a Capivari.
21.10.2020 18:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Druhý den za sebou slaví trenér Václav Luka mladší vítězství ve francouzském Deauville. Na úterní úspěch tříletého Mowaevy navázal hnědák Comblot, který pod svou stálou jezdkyní Marií Velon opanoval potřetí za sebou classe 3.
 
Šestiletý valach stáje Leram zahájil útok na unikátní francouzský hattrick jako obvykle ze zadní pozice. Do Prix de l’Etablissement des Ventes (1900 m, 17 000 eur) odskočil jako předposlední, v oblouku se posunul doprostřed pole a v cílové rovině nasadil k táhlému závěru.
 
Ani tentokrát nemusel o vítězství příliš bojovat, druhého King Cobru porazil jistě o 3/4 délky. "Musím říct, že dnes jsem Comblotovi hodně věřil, i když bývám vždycky při zemi," přiznal spokojený Václav Luka.
 
Majitel Milan Kříž získal Comblota před čtyřmi lety v Chantilly. Po třetím místě v prodejním dostihu dvouletých zaplatil za tehdejšího svěřence Nicolase Clementa 35 000 eur. Hnědák získal v nových barvách několik umístění včetně druhého místa v Chantilly za pozdějším australským listed vítězem Azurem, ale jeden čas spadl ve francouzském handicapu o deset kilogramů a čekání na jeho první vítězství se protáhlo až do letošního srpna. Postupně se prosadil v Deauville, Lyonu La Soie a nyní opět v Deauville.
 

Podcast s Radimem Bodlákem: Cosmic Magic se bojí i myší, ale do dostihů dává srdce

 
"Comblota provázely různé problémy, ale věděl jsem o jeho kvalitách. Shodli jsme se s majitelem, že když počkáme a dáme koni potřebný čas, mohl by něco ukázat. Vyhrát třikrát za sebou ve Francii není legrace, něco takového se hned tak nepodaří. Vyplatila se nám trpělivost a myslím si, že tenhle kůň ještě neřekl své poslední slovo," konstatoval Luka.
 
Zbylým českým aktérům v Deauville se nedařilo. Comblotův stájový kolega Iserman ztrácel v classe 3 na 1500 metrů ze sedmého místa více než 8 délek na vítěznou Infinite Passion.
 
Sweeticon v silně obsazeném prodejním dostihu Prix de Saint-Vaast-en-Auge na 1300 metrů nestíhala rychlé tempo už v oblouku a pod Marií Velon doběhla desátá. Neumístil se ani německý účastník EJC Leram Million Big Boots, který v cílové rovině zeslábl a klesl z druhé na osmou příčku.
 
Těžkému úkolu čelil i sedmý z Českého derby Cote Jardin v listed Prix Vulcain (2500 m, 38 000 eur). Ryzák stáje Cajdašrot točil do cílové roviny předposlední a krátce neměl kudy útočit, ale přední koně mu záhy odskočili. V cíli ztrácel svěřenec Jiřího Chaloupky z osmého místa asi 14 délek na vítěznou klisnu Directa.
 
Vítězný návrat Capivariho 
 
Dvě vítězství získaly české stáje na milánském San Siru. Pětiletý Ivo navázal v Premio Bullona (pp, 3200 m, 15 000 eur) na zářijový triumf z Merana a v sedle s Janem Faltejskem vyhrál jistě o 1 délku před Mushrae. Hnědáka majitelky Drahomíry Stejskalové připravuje Pavlína Baštová.
 
Český doběh raz-dva byl k vidění i v steeplechase Premio Lainate (4000 m, 27 000 eur), kde si bělouš Capivari pohrál s konkurencí a pod Janem Kratochvílem dobyl další vítězství pro trenéra Josefa Váňu mladšího a stáj Scuderia Aichner SRL. Druhé Annie Reilly nadělil 14 délek.
 
 
Foto: Luka Racing



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE