Foto: Kdo bude Koněm roku 2022? Nejvíce bodů mají tříleté hvězdy

ikonka

Hned několik velkých koňských osobností měl český turf v roce 2022. Na titul Kůň roku mohou pomýšlet tříletí Gasparini, Queen Of Beaufay a Shabana, ale také čtyřnásobný vítěz Gran Premio Merano L' Estran. Podívejte se na pořadí podle výkonů na dráze.
23.12.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


Jeden z nejzajímavějších ročníků za poslední dobu slibuje anketa Kůň roku, kterou tento týden vypsal Jockey Club ČR. Držitel prestižního ocenění opět vzejde z kombinace bodů za výsledky na dráze a hlasování expertů.

Průběžnému pořadí na základě výkonů na dráze dominují tříletí koně. O první místo se s šesti body dělí trojnásobný klasický vítěz domácího chovu Gasparini, vítězka Českého derby Queen Of Beaufay a další hvězda klasického ročníku Shabana.

Nejúspěšnějšími překážkáři jsou s pěti body stájoví kolegové L’ Estran, Mauricius a Sternkranz. Stáj Scuderia Aichner SRL je v elitní desítce pořadí, v níž kvůli rovnosti bodů figuruje celkem devatenáct koní, zastoupena pěti svěřenci Josefa Váni mladšího. Na rovině byli podobně suverénní stáj Lokotrans a trenér Luboš Urbánek, kteří mají ve hře pět reprezentantů.

Krátké vizitky uchazečů o titul Kůň roku 2022 najdete ve fotogalerii.

Foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR (hlavní snímek), Pavla Pechmanová, Petra Mikesková, Petr Guth - www.dostihovy-svet.cz, Petr Šedivý - Dostihový spolek, Luka Racing