reklama 11D

Foto: Beerbaum, Roberts i nová show. To nejlepší z letošní Equitany

ikonka

Letošní Equitana je minulostí, veletrh v německém Essenu opět otevře své brány v roce 2021. Pokud jste ji zmeškali nebo se chcete podívat, co letos bylo na Equitaně zajímavého, připravili jsme pro vás obrazové shrnutí - stačí vstoupit do fotogalerie.
19.03.2019 11:50  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

V neděli skončil v německém Essenu veletrh Equitana, který letos navštívilo více než 180 000 návštěvníků. Tradiční akce prezentující vše, co ke koním i jezdectví patří, se i letos pyšnila účastní hvězd jako Ingrid Klimke, Isabell Werth, Ludger Beerbaum nebo Monty Roberts.
 
"Přestože je Equiana opravdu velký veletrh, stále umí generovat krásné momenty, kdy se lidé od koní přímo potkávají a vyměňují si své dojmy. Samozřejmě tady probíhají i velké závody, ale pro nás je Equitana stále devět dnů a nocí plných emocí," řekla dlouholetá ředitelka veletrhu Christina Uetz.
 
Podobně mluvila v Essenu i zmiňovaná zlatá olympijská medailistka Ingrid Klimke: "Equitana je úspěšný mix, který nabízí něco zajímavého pro každého. To se mi tady vždycky líbí," poznamenala.
 
Podle pořadatelů nicméně bylo v obchodní části veletrhu cítit určité zpomalení ekonomiky po boomu z předchozích dvou let. "Po dobrém období se klima na jezdeckém trhu trochu ochladilo. Letos jsme byli pod úrovní konjunktury z roku 2017, ale nad rokem 2015," uvedl Klaus Reinkem ze společnosti Waldhausen GmbH  & Co.
 
Zatímco celková čísla šla podle řady vystavovatelů lehce dolů, počet konkrétních obchodů díky přetrvávající mezinárodnosti veletrhu místy dokonce stoupl.
 
Určitý rozpor mezi klíčovými ukazateli byl videlný i na počtu přímých aktérů a velikosti publika. Účast 33 000 komerčních návštěvníků znamená oproti předchozímu ročníku nárůst o tři procenta, celková návštěvnost 183 000 lidí naopak byla poklesem o dvanáct procent. Tato čísla však výrazně ovlivnily vichřice Eberhard a celkově špatné počasí.
 
Jako významný faktor se ukázala také probíhající rekonstrukce výstaviště v Essenu, kvůli níž se Equitana musela prostorově poněkud uskromnit. "Další akce v roce 2021 už proběhne opět na kompletní ploše výstaviště, což nám při plánování výrazně pomůže," slíbil šéf organizátorské společnosti Reed Exhibitions Deutschland Hans-Joachim Erbel.
 
Příští Equitana je naplánovaná od 13. do 21. března 2021. Příznivci veletrhu si mohou zkrátit čekání na akci Equitana Open Air, která letos proběhne ve dnech 5. - 7. července v Mannheimu a příští rok na závodišti v Neussu.
 
 
Foto: Equitana




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE