Finále Zlaté podkovy jako na houpačce. Vítězkou se stala Lochmanová

ikonka

Během předposledního srpnového víkendu proběhlo v Humpolci finále 57. ročníku Zlaté podkovy. V nejvyšší vypsané soutěži všestrannosti se každým dnem měnilo pořadí na nejvyšších příčkách. Nakonec se z vítězství radovala Diana Lochmanová.
21.08.2022 21:18  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

V neděli 21. srpna vyvrcholilo v Humpolci finále 57. ročníku Zlaté podkovy ve všestrannosti. Ve stejnojmenné soutěži s obtížností CCN3* se lídr měnil každým dnem. Po páteční drezuře se vedení ujala Eliška Orctová v sedle Kirey, jenže se jí o den později nevydařil kros a do čela se dostala Lucie Příhodová s Cry Boyem.
 
Ani této dvojici však nepřálo štěstí, když chybovala několikrát v závěrečném parkuru a klesla na osmou příčku konečného pořadí. 
 
Chyb zkušených jezdkyň využili soupeři. První místo obsadila nakonec Diana Lochmanová s jedenáctiletým valachem Simonem. Jejich celkové skóre mělo hodnotu 32,74 trestného bodu. Druhý dojel Miroslav Trunda se Starlingtonem a jen v těsném závěsu za ním skončila Michaela Balounová na klisně Empatii.
 
Stříbrnou podkovu na úrovni dvou hvězd vyhrála Kateřina Kučerová s Daniánem, vítězkou Bronzové podkovy se stala Anna Balcarová v sedle pětiletého valacha Magnolia Double Diamond a z prvního místa v Křišťálové podkově se radovala Nikol Raidová, která se představila se Santinem.
 
Foto: Marcel Runštuk