FEI rozhodla o odkladu Mistrovství světa ve vytrvalosti na rok 2021

ikonka

Z důvodu pokračujících dopadů pandemie koronaviru na jezdecký sport bylo odloženo rovněž mistrovství světa ve vytrvalosti, a to na květen 2021. Rozhodla tak Mezinárodní jezdecká federace po dohodě s italskou národní federací a organizátory v Pise.
26.06.2020 14:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

V září roku 2020 mělo proběhnout v italském San Rossore v Pise mistrovství světa ve vytrvalosti, avšak kvůli pandemii a omezení cestování nebylo možné dodržet původně plánovaný termín. Mezinárodní jezdecká federace rozhodla po dohodě s italskou národní federací a organizátory v Pise o odložení tohoto sportovního mítinku až na květen 2021, konečné schválení padlo na mimořádné schůzi dne 19. června.
 
Rada FEI rovněž souhlasila s prodloužením kvalifikačního období pro toto mistrovství, aby jezdci i koně získali více času po předchozím přerušení sportovních aktivit. Podrobnosti budou sděleny později.
 
V roce 2021 jsou v plánu dvě kontinentální mistrovství ve vytrvalosti, konkrétně americký šampionát v brazilském Campinas na konci července a evropský šampionát v nizozemském Ermelu na začátku září. Mezinárodní jezdecká federace oslovila všech 51 národních federací, které soutěží ve vytrvalosti, aby vyslyšela jejich názory a návrhy týkající se odložení mistrovství světa a jeho dopad na ostatní události v roce 2021. K problematice se vyjádřilo celkem 34 federací, z nichž 33 reagovalo pozitivně.
 
Zdroj tisková zpráva FEI
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz