FEI řeší nedovolené látky. Kataru jde o Tokio, Česku o Emmu de Moussac

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace (FEI) aktualizovala na svém webu seznam případů zjištění zakázaných látek u jezdců. Parkurový tým Kataru by v souvislosti s tím dokonce mohl přijít o účast na olympiádě. Pozitivní test měla bohužel i česká jezdkyně.
09.01.2020 21:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Mezi nově zveřejněnými případy pozitivních testů u jezdců figuruje na seznamu Mezinárodní jezdecké federace i česká parkurová reprezentantka Emma Augier de Moussac. Ta byla testována při olympijské kvalifikaci v Budapešti. Zjištěnou zakázanou látkou je Hydrochlorothiazid. Jezdkyni byla od 23. prosince dočasně pozastavena činnost a čeká se na výsledek prošetření ze strany FEI. V případě anulování jejích výsledků z Budapešti to nebude mít žádný vliv na umístění českého týmu, neboť Emma Augier de Moussac červnový kvalifikační závod nedokončila. 
 
Hůř jsou na tom dva jezdci z Kataru. Bassem Mohammed a Sheikh Ali Al Thani byli pozitivně testováni na Carboxy-THC při olympijské kvalifikaci skupiny F v Rabatu, která se jela v první polovině října. Ani jeden z jezdců zatím nemá pozastavenu činnost. Polský zpravodajský web Swiat Koní to dává do souvislosti s tím, že mohli požádat o testování vzorků B. Pokud by FEI přistoupila v jejich případě k anulování výsledků ze zmíněných závodů, katarský parkurový tým přijde o kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu, kam by pak mohlo jet družstvo Maroka.