reklama 11A

"Faverova pomsta". Italové dobyli zpět Pisu, Bartoš dvakrát druhý

ikonka

Závodiště v Pise, které bylo v uplynulých týdnech pevně pod nadvládou českých překážkářů, bylo tentokrát dějištěm domácích úspěchů. Koně rodiny Váňových ale posbírali několik umístění.
14.02.2019 18:42  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Až do tohoto týdne vládli překážkovým dostihům v Pise téměř bez výjimky koně v českém tréninku. Ve čtvrtek se ale důrazně přihlásil o slovo mnohonásobný italský šampion Paolo Favero a vyhrál všechny tři překážkové dostihy programu. Svěřenci Josefa Váni staršího získali dvě druhá místa.
 
Nejblíže vítězství byly české barvy v proutkách Premio Fra Diavolo (3500 m, 11 000 eur), kde se ukázal v dobrém světle loňský trojnásobný vítěz Option Be ze stáje Scuderia Tania - Váňa. Sedmiletý valach pod Josefem Bartošem začínal na poslední pozici a do cílové roviny točil pátý, ale poté rozbalil na vnější straně drtivý závěr a vítěznému American History se přiblížil na 3/4 délky. Třetí doběhl Maďar Rikat ze stáje Szentgyörgypuszta.
 
Další stříbrnou příčku si trenér Josef Váňa st. připsal prostřednictvím Star Makera, kterého Josef Bartoš v 3500 metrů dlouhé steeplechase Premio Musdy aktivně vedl na druhé pozici blízko špice. Třetí z loňské Grande Steeple-chase di Roma (Gd3) ještě dokázal v závěru solidně zrychlit, ale na rozhodující útok Aventuse s Alessiem Pollionim už nedokázal odpovědět a v cíli na něj ztrácel devět délek.
 

Čtěte také: Peruán bude mít sochu. Mluvili jsme s jejím autorem

 
Josef Váňa mladší sedlal ve čtvrtek pouze čtyřletého Starmana v prodejní Premio Rock Garden (3200 m, 12 100 eur). Zástupce stáje Scuderia Aichner SRL točil do cílové roviny s plnými šancemi, ale poslední skok mu nevyšel optimálně, při dopadu lehce klopýtl a dva soupeři mu odskočili. V samém prohrál o hlavu souboj o třetí místo. Druhý český zástupce Saint Sanka s Patrickem Boekhoutem doběhl šestý.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE