reklama 11B

Fanoušci GC v Chantilly ochutnají špičkový sport i sladkou delikatesu

ikonka

Zámecký park Chantilly se stane od 12. července dějištěm dalšího kola seriálu Global Champions. Návštěvníci tak budou moci vedle světoznámé vanilkové šlehačky Créme Chantilly „ochutnat“ i parkurový sport v podání nejlepších jezdců na světě.
10.07.2019 15:13  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Jeden z nejkrásnějších areálů, které jsou zapojeny do okruhu Global Champions, zámecký park v Chantilly přivítá během třetího červencového víkendu parkurovou špičku. Chantilly je známé nejen rozsáhlými stájemi a významným dostihovým a jezdeckým centrem, ale také gastronomickou specialitou, kterou je vanilkou ochucená šlehačka. Návštěvníci dvanáctého kola Global Champions se tak mohou těšit na gurmánský i sportovní zážitek. 
 
První vysoké parkury z dílny Itala Uliana Vezzaniho vyrostou na tamním kolbišti v pátek 12. července, kdy se brzy odpoledne odehraje zahajovací skákání, což bude stopětačtyřicítka na čas. Od 16.15 hodin začne první kolo týmové soutěže Global Champions League. Jeho překážky budou dosahovat výšky do 155 centimetrů.
 
Na start se postaví šestnáct družstev bodujících do letošní série včetně Prague Lions, které budou ve Francii reprezentovat německý jezdec Marco Kutscher, nizozemský olympionik Gerco Schröder a zástupce Belgie Wilm Vermeir.
 
Druhé kolo čeká dva jezdce vybrané ze sestavy Pražských lvů v sobotu od 14.15. Postavené bude na maximální možné obtížnosti, tedy na překážkách do 160 centimetrů. Vítězný tým si připíše do žebříčku ligy 30 bodů, které jsou důležité při vstupu do pražského finále Global Champions League při galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Pro tým je příčka, na níž se bude po všech devatenácti kolech seriálu nacházet, klíčová. Čím vyšší umístění, tím výhodnější bude startovní pozice do této speciální soutěže, jež se pojede od 21. do 24. listopadu v O2 areně v Praze. V čele tabulky se aktuálně drží družstvo Shanghai Swans s 205 body, o tři body méně mají druzí Miami Celtics a na třetí příčce jsou St. Tropez Pirates se 197 body. Pražští lvi se nachází na desátém místě.
 
Týmovým klání však sportovní program v Chantilly nekončí. Neméně důležitou soutěží bude Grand Prix Longines Global Champions Tour, jež se pojede v sobotu od 17.45 hodin. Vítěz Velké ceny s překážkami do 160 centimetrů získá vedle nejvyššího bodového přídělu do žebříčku jednotlivců vstupenku do Super Grand Prix, která se odehraje také v Praze během Prague PlayOffs. 
 
Global Chamions 2019 čítá devatenáct Velkých cen, startujících tak bude pouze devatenáct a fanoušci si mohou být jistí, že se bude jednat o ty nejlepší z nejlepších. V první soutěži v katarském Dauhá se kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval jeho krajan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z Hamburku postoupil Němec Danielovi Deusserovi a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. Prozatím poslední hvězdou s „jízdenkou“ do Prahy je německý reprezentant Christian Ahlmann, jež vyhrál v Paříži.
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách GC Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE