Famosa ukázala výjimečný charakter, hodnotí Civišová účast v Ermelu

ikonka

V nizozemském Ermelu se koná mistrovství světa mladých koní v drezuře. Účastnila se ho i Petra Miki Civišová se šestiletou klisnou Famosou. „Vidět naživo neuvěřitelnou kvalitu koní světové špičky je opravdu zážitek,“ uvedla česká reprezentantka.
10.09.2022 16:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Dva starty má za sebou Petra Miki Civišová na šestileté klisně Famose při mistrovství světa mladých koní v nizozemském Ermelu. V pátek obdržela 6,66 bodů, což stačilo jen na 41. řádek výsledkové listiny. V sobotním malém finále obsadila 22. příčku s 7,38 body. 
 
„Vidět naživo neuvěřitelnou kvalitu koní světové špičky je opravdu zážitek. Mám radost, že jsme měli možnost se v takovém startovním poli prezentovat a přesto, že se první den trošku projevila únava z cesty, která trvala téměř čtrnáct hodin, tak druhý den na hlavním stadionu jsme předvedli slušnou úlohu a obdrželi pozitivní hodnocení a výsledek 73,8 %,“ zhodnotila Petra Miki Civišová.
 

Psali jsme: Petra Miki Civišová má první mistrovský titul. Vyhrála ho s Europe-M

 

„V této úloze byl highlight krok, za který jsme obdrželi vysoké hodnocení 8, naopak dle představ se nepovedly přeskoky, se kterými standardně problém nebývá,“ upřesnila. Přiznala také, že se dostavila určitá tréma. „V dechberoucí hlavní aréně či na opracovišti s olympijskými medailisty jsem trochu bojovala se stresem, ale Famosa naštěstí ukázala svůj výjimečný charakter a nenechala mě v tom,“ dodala. Z Nizozemska tak domů rozhodně zklamaná neodjíždí.
 
Foto: poskytla Petra Miki Civišová