Exell v Mechelenu poražen. První kolo soutěže spřežení ovládl De Ronde

ikonka

V neděli 29. prosince se v Mechelenu jela první soutěž vozatajského Světového poháru. Nastoupil do ní i nejlepší jezdec světa Australan Boyd Exell. Tentokrát však odjížděl poražen. Výrazně rychlejší byl nizozemský reprezentant Koos de Ronde.
29.12.2019 20:49  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

V halové části vozatajského Světového poháru 2019/2020 se odehrálo od října už sedm závodů. V šesti z nich se představil Boyd Exell, který aktuálně vede pořadí World Cupu i žebříček jezdců čtyřspřeží. 
 
Každý ze závodů série se skládá ze dvou kol, celkem jich tedy tento fenomenální jezdec absolvoval dvanáct a prohrál jen jedinkrát. Bylo to v první jízdě při CAI-W Ženeva. První kola se však do tabulky Světového poháru nepočítají, a ta zbylá byl už Exell suverénní. V sérii má tedy prozatím stoprocentní úspěšnost.
 
Zda tomu bude i při osmém mítinku v Mechelenu se ukáže v pondělí 30. prosince. O den dříve v prvním nebodovaném kole ho dokázal porazit Koos de Ronde z Nizozemí. Pokud nizozemský jezdec zopakuje svůj výkon, poputuje nejvyšší počet bodů nakonec na jeho konto.
 
Koos de Ronde projel tratí v nejlepším čase 257,41 sekundy, a přestože obdržel penalizaci za chyby na překážkách, byl jeho výsledek nejlepší. Boyd Exell zajel čistou jízdu v čase 268,15 sekundy, což stačilo na druhé místo. Třetí příčku obsadil Bram Chardon (NED).
 

Výsledky najdete v tomto odkazu

 

Foto: FEI / Liz Gregg