reklama 11D

Evropský pohár žokejů se blíží. Vyšly propozice, přihlášky jsou 27. 5.

ikonka

Do programu Evropského poháru žokejů se vracejí Velká cena českého turfu a Gerschův memoriál, novinkou bude dostih pro české odchovance se štědrým bonusem. Uzávěrka přihlášek čtyř vrcholů je 27. května, předběžná nominace jezdců vyjde začátkem září.
14.05.2021 14:40  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Sedmý ročník Evropského poháru žokejů (EJC) se uskuteční v sobotu 25. září v Chuchle Areně Praha. Uzávěrka přihlášek na čtveřici hlavních dostihů je ve čtvrtek 27. května ve 12 hodin, vyplývá ze zveřejněných propozic ve Věstníku českého turfu a oficiálním webu EJC.

Dotace vrcholu nejbohatšího rovinového mítinku české sezony EJC Leram Million zůstává jako loni na úrovni 1,2 milionu korun. Zbylé tři jedničkové dostihy se poběží o 600 000 korun. Po roční odmlce se do programu EJC vrací Velká cena českého turfu i Gerschův memoriál pro dvouleté koně.

"Uspořádat Evropský pohár žokejů ve druhém roce pandemie covidu-19 bude opět výzva, ale můžeme se opřít o cenné zkušenosti z loňského roku. Jsme vděčni našim partnerům, kteří při nás stojí i v těžkých časech a díky jejichž velkorysosti může historie tohoto projektu pokračovat," řekl za pořadatele Tomáš Machovský.

 

Čtěte také: Nagano Gold v Paříži vodil, pak zeslábl. To nemohl dát, lituje Luka

 

Napjatě očekávanou novinkou je dostih II. kategorie pro tříleté a starší koně českého chovu, který je vypsán na 1800 metrů s dotací 100 000 korun a zvláštním bonusem 200 000 korun. Jeho cílem je podpořit české chovatele a stáje vlastnící domácí odchovance. Parametry této "open ceny" byly zvoleny tak, aby obsáhly co nejširší spektrum koní odchovaných v České republice.

Organizační tým Evropského poháru žokejů věří, že epidemiologická situace na konci září umožní plnohodnotnou formu mítinku se zaplněnou tribunou, širokou mezinárodní účastí a atraktivním doprovodným program. "Máme řadu námětů a rádi bychom přichystali pro diváky a příznivce EJC i několik překvapení. Ostrá práce na letošním ročníku se už naplno rozběhla," dodal Jiří Vávra.

Předběžná nominace pozvaných jezdců bude zveřejněna nejpozději 1. září, její definitivní podoba vznikne po uzávěrce přihlášek rámcových dostihů 16. září. Z tohoto konečného seznamu pak budou majitelé a trenéři startujících koní do 21. září vybírat jezdecké obsazení svých koní.

Evropský pohár žokejů byl založen v roce 2015. Celkovým vítězem prvního ročníku se stal Ital Cristian Demuro, v dalších letech se prosadili hvězdný Belgičan Christophe Soumillon, Francouzi Thomas Huet s Vincentem Chéminaudem a jediný dvojnásobný vítěz Bauyržan Murzabajev z Kazachstánu.

Zdroj: tisková informace EJC

Ilustrační foto: Ivan Krejza




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE